Vince Vaughn meldt zich bij Mel Gibson voor 'Hacksaw Ridge'

De cast van het oorlogsdrama bestond al uit Andrew Garfield en Sam Worthington.

Vince Vaughn, momenteel te bewonderen in het tweede seizoen van True Detective, gaat een rol spelen in Hacksaw Ridge. Het oorlogsdrama van regisseur Mel Gibson (Braveheart, The Passion of the Christ) had al een cast bestaande uit Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man) en Sam Worthington (Avatar).

Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss (Garfield), een Amerikaanse legerdokter die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde om zwaar gewonde patiënten te laten sterven. Hij kon niet tegen wapens en weigerde er een te dragen, laat staan gebruiken. Doss was de eerste echte dienstweigeraar die een Congressional Medal of Honor kreeg. Dit was vanwege de risico's die hij dagelijks nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Vaughn speelt de rol van sergeant Howell, die verantwoordelijk was voor het klaarstomen van de soldaten. Hij was niet snel tevreden en dreef zijn mannen tot het uiterste, maar tegelijkertijd had hij wel het beste met ze voor. Worthington speelt een van de medesoldaten van Doss.

Hacksaw Ridge, met een scenario van Randall Wallace, moet ergens in 2017 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair