Warner Bros. vindt regisseur voor computerspelverfilming 'Five Nights at Freddy's'

Eerder dit jaar bracht hij ons de 'Poltergeist'-remake.

Het lijkt erop dat filmstudio Warner Bros. doorgaat met hun plan om de horrorgame Five Nights at Freddy's naar het witte doek te brengen. In april verworven ze de filmrechten van gamedesigner Scott Cawthon, en producenten Roy Lee, Seth Grahame-Smith en David Katzenberg werden op het project gezet. Nu ziet het er naar uit dat ze een man hebben gevonden die de film zal vastleggen.

Deadline bericht dat Gil Kenan de taak heeft gekregen om de regie uit te voeren. Zijn cv bestaat o.a. uit titels als City of Ember en het computer geanimeerde Monster House. Iets meer dan twee maanden geleden kwam zijn remake van Poltergeist uit, welke gemengde reacties ontlokte. Desondanks wist de film met Sam Rockwell diens budget bijna drievoudig terug te verdienen.

Naast de regie zal Kenan ook verantwoordelijk zijn voor het scenario. Deze zal hij samen met Tyler Burton Smith (videospel Sleeping Dogs) schrijven. In Five Nights at Freddy's moet je vijf nachten lang als nachtbewaker zien te overleven in het krankzinnige kinderrestaurant Freddy Fazbear's Pizza. 's Nachts zwerven er enkele moordlustige animatronics rond die in jou hun volgende slachtoffer bespeuren.

Een week geleden bracht Scott Cawthon een vierde deel in de reeks videospellen uit.



NieuwsFilm

meest populair