Frank Grillo in gesprek voor 'The Purge 3'

We kunnen de nieuwe 'zuivering' over een jaar in de bioscoop zien.

Universal Pictures is enorm blij met regisseur/scenarist James DeMonaco. De beste man wist met de bescheiden budgetten van The Purge en The Purge: Anarchy grote winsten binnen te slepen. Daarom is het niet gek dat er een tweede vervolg aangekondigd werd. DeMonaco zal wederom het scenario pennen en deze verwezenlijken tot videoformaat. Hoewel het plot nog geheim gehouden wordt, weet Variety te melden dat de eerste hoofdrolspeler hoogstwaarschijnlijk gevonden is.

Frank Grillo, die Leo Barnes in Anarchy belichaamde, staat bijna op het punt zijn krabbel te zetten om terug te keren. Momenteel is hij in gesprek met filmstudio's Universal, Blumhouse Productions en Platinum Dunes. Als alles goed verloopt zullen dezelfde producenten terugkeren. Men wil namelijk in september beginnen met de opnames, zodat het derde deel volgend jaar in juli het daglicht kan zien.

Beide Purge-delen gaan over de toekomst, anno 2022 en 2023, waar eens in het jaar een periode van 12 uur zich voordoet waarin misdaad legaal is. De overheid hoopt zodoende op de normale dagen de criminaliteit hevig in te dammen. Tijdens deze periode, genaamd de Purge, is de politie niet actief en versterken vele mensen hun woningen om te overleven.

Er was eerst een moment dat het helemaal niet zeker was of Grillo wel terug kon keren. Wegens de opnames van Captain America: Civil War en zijn tv-serie Kingdom werd het mogelijk te druk met zijn tijdschema.



NieuwsFilm

meest populair