Walt Disney niet zeker over financiële monsterscore 'Star Wars: The Force Awakens'

En geen Midi-chlorian in Episode VII; wel luxe Blu-Ray uitgaven onderweg.

Ondanks dat menig FilmTotaal-bezoeker denkt dat Star Wars: Episode VII - The Force Awakens meer gaat opbrengen dat $2,0 miljard, is filmstudio Walt Disney nog niet zo zeker over een monsterscore.

Disney baas Bob Iger sprak met Entertainment Weekly en temperde de verwachtingen rond de één van de grootste filmreleases van de afgelopen 10 tot 20 jaar: "...ondanks dat we enthousiast zijn over wat we nu weten over de film, hebben we geen Star Wars-film - een originele - gezien sinds 2005. En er zijn markten in de wereld die minder bekend zijn met Star Wars, dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten."

Dit neemt niet weg dat Iger positief gestemd is. Hij is onder de indruk van het succes van de eerdere teaser trailers en de Comic Con video. "Alles wat beweegt krijgt enorm veel aandacht," aldus de grote baas bij Walt Disney.

De meer professionele voorspellers verwachten overigens ook dat de film van J.J. Abrams flink wat gaat opleveren. Morgan Stanley voorspelde eerder dit jaar dat de sci-fi film tussen de $650 miljoen en $750 miljoen in de States gaat ophalen en daarbuiten nog eens $1,3 miljard tot $1,5 miljard.

Op 18 december gaat Star Wars: The Force Awakens wereldwijd in première. Hieronder nogmaals de tweede teaser trailer:


Verder gaf Abrams in een interview met MTV aan dat we geen discussies rond de Midi-chlorian hoeven te verwachten in Episode VII. Meer weten over deze 'wezentjes', check dan de eerdere films. Deze verschijnen in oktober in een nieuwe Blu-Ray verzamelbox en in november krijgt elk deel een bijzonder fraaie steelcase editie. Hieronder een indruk op deze uitgaven:



NieuwsFilm

meest populair