'Doctor Strange' wordt psychedelische film

De Director of Photography vergelijkt de film met Fantasia.

In mei wordt Marvels Phase Three gelanceerd met Captain America: Civil War, gevolgd door Doctor Strange in November. De laatste begint nu bijna met de productie en dus mocht Screen Daily spreken met Director of Photography Ben Davis. Hij noemt het een unieke film met een erg psychedelische look.

”Veel van waar het om draait, gaat om andere dimensies,” aldus Davis. ”En ik omschreef het, denk ik, toen ik met Marvel sprak, als Marvels Fantasia. Op een bepaalde manier klopt dat wel, want het is zo anders dan wat ze tot nu toe gemaakt hebben… Er is veel previsualisatie, en er is veel moeilijk werk dat verricht moet worden. Je kijkt bijvoorbeeld naar de beelden die ze gemaakt hebben en denkt, ‘hoe moeten we dat in godsnaam opnemen?’ want het heeft allemaal wel een air van M.C. Escher.”

Het scenario van Doctor Strange is geschreven door Jon Spaihts. De hoofdrol is er voor Benedict Cumberbatch, in deze door Scott Derrickson geregisseerde film. Cumberbatch is neurochirurg Dr. Stephen Strange, die na een gruwelijk auto-ongeluk een verborgen wereld van magie en andere dimensies ontdekt. Tilda Swinton is het personage dat hem daarin mag begeleiden, als The Ancient One.

Verder heeft ook Chiwetel Ejiofor getekend voor de film, om Baron Mordo te spelen. Rachel McAdams is nog in onderhandelingen voor een onbekende rol.



NieuwsFilm

meest populair