Arthouse

Locarno filmfestival krijgt star power met Amy Schumer

Andy Garcia en Abbas Fahdel kregen het afgelopen weekend prijzen op het Zwitserse festival.

door Michelle Iwema op 10.08.2015 om 10:08 in Arthouse
Amy Schumer bracht dit weekend wat star quality naar het Locarno filmfestival, waar haar film Trainwreck haar Europese première beleefde. De actrice praatte tijdens de persconferentie over de film onder meer over werken met Judd Apatow en wapencontrole.

Gevraagd hoe het was om een feministisch icoon te zijn, antwoordde de actrice dat ze trots is op het feit dat ze feminist is. "Ik denk dat iedereen hier trots is om feminist te zijn. Ik kreeg net een mailtje van Gloria Steinem en ik kan nog steeds niet geloven dat ik me in een positie begeef om met haar te mogen communiceren." Ook liet ze zich uit over wapencontrole, een beladen onderwerp gezien de schietpartij in een Amerikaanse bioscoop afgelopen maand tijdens de vertoning van Trainwreck. "Het is frustrerend wat er gebeurt op dit vlak. Het gebrek van wapencontrole draait om geld."

Een andere gast in Locarno was Andy Garcia, die op het festival de Leopard Club Award uitgereikt kreeg. Een ander die in de prijzen viel, is de Frans-Irakese regisseur Abbas Fahdel voor zijn documentaire Homeland (Iraq Year Zero), die de Doc Alliance Selection Award kreeg.

Homeland (Iraq Year Zero) is een docu van vijf uur dat bestaat uit twee delen. Het eerste deel is geschoten voor de Amerikaanse invasie in Irak, het tweede deel na de invasie.

Het Locarno filmfestival loopt nog tot en met 15 augustus.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair