Alles over 'The Man From U.N.C.L.E.'

De nieuwste film van Guy Ritchie.

Komende donderdag komt de film The Man From U.N.C.L.E. uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 20 augustus in première.

The Man From U.N.C.L.E.


Duur: 106 minutenGenre Actie, Avontuur, KomedieBudget: 75 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieGuy RitchieScenario Guy Ritchie, Lionel Wigram e.a.Henry Cavill Napoleon SoloArmie Hammer Illya KuryakinAlicia Vikander Gaby TellerHugh Grant Alexander WaverlyElizabeth Debicki Victoria Vinciguerra
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren. Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

De tv-serie

The Man from U.N.C.L.E. is gebaseerd op een gelijknamige televisieserie van kabelzender NBC> De serie liep van september 1964 tot en met 1968 en telt in totaal 105 afleveringen. Centraal staat de samenwerking van Napoleon Solo en de Russische agent Illya Kuryakin, tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De show is één van de eersten die inspeelde op het grote succes van het spionagegenre in de jaren '60 en liet de voortdurende strijd van de U.N.C.L.E.-agenten tegen de schurken van T.H.R.U.S.H. zien. Interessant is dat die organisatie hoopte de machtsbalans van de wereld te veranderen, om zo een tweepartijensysteem te installeren. Wereldoverheersing, in de tijd van de Koude Oorlog.

Eerste reacties

The Man From U.N.C.L.E. kan rekenen op redelijk positieve recensies. De film staat op RottenTomatoes na 166 getelde recensies op een score van 67 procent. De film "probeert de kijker af te leiden van het onopvallende verhaal met charismatische sterren en spannende actiescènes, waardoor de film een ongebalanceerde actiethriller wordt met net genoeg stijl, om zijn gebrek aan inhoud te overwinnen."

Box office prestaties

Helaas voor regisseur Guy Ritchie en zijn sterren, is het openingsweekend niet zo stijlvol als de film. Er werd in de VS slechts 13,5 miljoen dollar verdiend in de eerste dagen. De film ging in première op 3.638 schermen en haalde daar gemiddeld 3.720 dollar per scherm op. De verwachting is verder dat de film in de VS maximaal op 50 miljoen dollar uit zal komen.

Trivia

Oorspronkelijk zou Tom Cruise de rol van Napoleon Solo spelen. Hij moest weigeren om zich te kunnen focussen op Mission: Impossible - Rogue Nation. Een geinig feit, want The Man From U.N.C.L.E. is deels gemaakt wegens het succes van de Mission: Impossible-films. U.N.C.L.E. staat voor United Network Command for Law and Enforcement. Warner Bros. probeerde de film al een decennium te maken.

•



•

•




NieuwsFilm

meest populair