Steven Spielberg probeert Gene Wilder voor een titel te strikken

De 82-jarige komediant vermeldde in 2008 niet meer actief te zijn.

Nu de puntjes op de i worden gezet van The BFG, heeft regisseur Steven Spielberg niet het idee dat hij moet gaan duimendraaien. Daarom kondigde Warner Bros. onderlaatst aan dat we Ready Player One eind 2017 kunnen verwachten en Spielberg zal de boekverfilming nog steeds onder handen nemen. Naar verluidt zal de productie volgend jaar van start gaan en daarom is Spielberg al bezig met het opsporen van geschikte acteurs. Hij zou er nu één op het oog hebben, hoewel zijn keuze enigszins opmerkelijk is.

Volgens diverse bronnen heeft de regisseur komediant Gene Wilder (See No Evil, Hear No Evil) benaderd voor één van zijn films. De beste man, die inmiddels alweer 82 jaartjes meegaat, heeft al sinds 2003 niet meer in een prent of tv-serie gespeeld. Wilder kondigde in 2008 overigens aan met pensioen te zijn, tenzij Mel Brooks hem ergens voor benodigde.

Het vermakelijke gerucht bevat echter ook een aantal vraagtekens, indien de ontmoeting tussen beide heren daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Velen zijn er namelijk van overtuigd dat Spielberg in Wilder de perfecte James Halliday ziet voor Ready Player One. Halliday is de bedenker van het virtuele realiteit spel OASIS. Zijn dood treedt het verhaal in werking: de gamers moeten op zoek gaan naar een Easter egg, eentje die er voor zorgt dat de gelukzalige vinder Halliday's fortuin erft.

Daarentegen zou men het ook niet eigenaardig vinden als Spielberg enkel een stem benodigd voor één van zijn wezens in The BFG. De film is momenteel in postproductie, dus een vreemde toevoeging zou het niet zijn. De grote vraag is uiteraard of Wilder hier wel interesse in heeft, gezien zijn berichtgeving in 2008.



NieuwsFilm

meest populair