'Star Wars: The Force Awakens': Wie is schurk Kylo Ren?

En info over Episode IX, en de oorsprong van namen in de franchise.

Gisteren bleek al dat Entertainment Weekly een compleet nummer over Star Wars: The Force Awakens heeft. Daarin is nu een boel informatie over de film vrijgegeven. In dit artikel vatten we de meest interessante details samen, waaronder de oorsprong van schurk Kylo Ren (Adam Driver), General Hux (Domhnall Gleeson), de oorsprong van namen in de franchise en of J.J. Abrams ook de geplande negende film regisseert.

Kylo Ren
Lange tijd was er weinig bekend over schurk Kylo Ren. We wisten dat hij gespeeld zou worden door Adam Driver en lid was van de First order. Maar verder? Hij blijkt vooral geobsedeerd te zijn met Darth Vader. ”De film legt de oorsprong van zijn masker uit, maar het ontwerp is een ode aan het masker van Vader,” vertelde Abrams. ”[Ren] is zich er erg bewust van, waar het vandaan komt en dat is een belangrijk deel van het verhaal van de film.”

Hij heeft ook zelf zijn eigen lichtzwaard gemaakt. ”Het is net zo gevaarlijk als hijzelf,” aldus Abrams. Dat doet de vraag rijzen of het personage dan net als Lyke Skywalker van een nobody opklimt naar iemand die toch grote invloed heeft op de staat van het Melkwegstelsel. ”Zoals je ziet in de beste verhalen […] draaien deze vaak om mensen die een stapje extra zetten. En ik denk dat Ren daarom zo uniek is. Hij is als karakter nog niet zo volledig gevormd als Darth Vader dat bijvoorbeeld was. En ik denk dat er twee kanten aan de Force zijn. Beide kanten zien zichzelf als helden van het verhaal en dat is zeker ook hier van toepassing.”

En dan is er nog een raadsel rond zijn naam: ”Hij is een personage dat de naam Kylo Ren kreeg, toen hij zich bij een groep die de Knights of Ren heten voegde.” Wie die ridders zijn wilde Abrams uiteraard niet onthullen.

De namen FINN en REY
De namen van Finn en Rey, twee helden van de film, zijn nog niet helemaal bekend. We weten hun achternamen immers niet. EW vroeg aan Abrams of dit bewust was en die antwoorde daar bevestigend op. ”Ik kan alleen zeggen dat dit compleet bewust is,” aldus de regisseur.

De naam POE DAMERON
Poe Dameron is een X-Wing piloot en zijn naam is een hommage aan de assistent van Abrams. Die stuurde de plaatjes van de Topps trading cards, waarmee de eerste paar personages van de film onthuld werden, rond. De assistent heet Morgan Dameron.

”Het was een naam die ik kende, maar hij klonk ook goed,” aldus Abrams. ”Er zit niets dieps achter; we wisten alleen dat we Morgan konden laten blozen als we een personage zo zouden noemen. Dus ze heeft altijd een grote glimlach op haar gezicht.”

De naam BB-8
BB-8 wordt in de film door Rey gered van een schroothandelaar. De foto daarvan werd gisteren vrijgegeven. Maar zijn naam blijkt af te stammen van een man die medeoprichter was van Bad Robot: Bryan Burk. ”Dat is ook hoe hij er voor mij uit zag, als een 8 en dan de twee b’s,” aldus Abrams.

De naam GENERAL HUX
Dit figuur van de First Order wordt gespeeld door Domhnall Gleeson. Hij is een jonge generaal. Zijn naam heeft weinig betekenis volgens Abrams. ”Larry [Kasdan] en ik liepen overal en nergens heen toen we het verhaal bedachten,” begon Abrams. ”We namen onze gesprekken op en liepen door een begraafplaats die vlak bij de Bad Robot kantoren ligt. En vaak zouden we als we het over de personages hadden, kijken naar de namen, om te zien of een daarvan bleef hangen. Ik weet niet of Hux daar vandaan komt, maar het zou zomaar kunnen.”

De naam CAPTAIN PHASMA
De naam is een hommage aan de film Phantasm uit 1979. ”Vanwege het chromen ontwerp dat uit Michael Kaplans kostuumteam kwam. Het deed me denken aan de bal in Phantasm, en ik dacht toen, Phasma klinkt erg cool,” aldus de acteur over het personage van Gwendoline Chrisite.

EPISODE IX
Zal J.J. Abrams de afsluitende film van de nieuwe trilogie regisseren? Nee. ”Ik ga de film niet regisseren, hoewel ik stikjaloers ben op degene die de kans krijgt om met deze groep mensen te werken aan toekomstige films,” vertelde Abrams.



NieuwsFilm

meest populair