Bryan Cranston over zijn korte rol in 'Godzilla'

Wat had hij liever anders gezien?

Stampend en brullend kwam de reboot van Godzilla vorig jaar in onze bioscoopzalen terecht. De film was een mooi verschijnsel aan de kassa voor Warner Bros., wat er naartoe leidde dat we anno 2018 een vervolg zullen zien. Hoewel scenarist Max Borenstein onlangs onthulde dat we een 'groter' avontuur voor onze kiezen geschoven krijgen, is er niet weggegeven of onze menselijke personages van het origineel terugkeren. Mensen die Godzilla hebben gezien kunnen in ieder geval één persoon afschrijven: Bryan Cranston.

De Breaking Bad-ster werd aan het begin van de film als een belangrijk hoofdpersonage geïntroduceerd, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Voordat we het wisten ging zijn karakter, Joe Brody, de pijp uit, waardoor zoonlief Ford (gespeeld door Aaron Taylor-Johnson) de teugels overnam. De 59-jarige had het volgende hierover aan te merken:

"Het was een vergissing toen het karakter op dat moment stierf. Heus. Het was een fout. Ik wist dat toen ik het las. En toen ik het las, zei ik tegen mezelf: 'Oh, pagina 50 - dit karakter (die de emotionele kern belichaamt, de persoon die het verhaal tot dit punt begeleidde) gaat dood? Wat zonde.' De makers handelde het zwak af."

Cranston gaf aan dat zijn mening niet gebaseerd was op het feit dat hij hierdoor een kleinere rol had. "Zelfs als ik deze rol niet vervulde, dan moest het karakter niet op dat moment sterven. Het is gewoon een slechte vertelling van 't verhaal." De Amerikaan had zijn gedachtes ook niet met regisseur Gareth Edwards kunnen delen, omdat hij als één van de laatste gecast was. Zijn ideeën?

"Het karakter had bij zijn zoon moeten blijven, zodat ze een hechtere band konden vormen. Daarna zouden ze op reis gaan, om terug naar huis te keren, zodat hij zijn kleinzoon opnieuw kon leren kennen. En op het moment dat hun band sterker is, en dat het erop lijkt dat ze een relatie bezitten, offert de vader zich op om zijn zoon te redden. En dat is de manier waarop hij had moeten sterven."

Is jullie oordeel barmhartiger? Had Joe Brody zelfs mogen leven?



NieuwsFilm

meest populair