Algemeen

Is 'The League of Extraordinary Gentlemen'-reboot vrouwgericht?

Volgens producent John Davis kunnen we een soort 'League of Extraordinary Ladies' verwachten.

door Rik Timmer op 15.08.2015 om 13:00 in Algemeen
Een paar maanden terug gaf 20th Century Fox aan dat ze hun adaptatie van The League of Extraordinary Gentlemen opnieuw willen uitvoeren, om zodoende het slechte onthaal van de 2003 versie recht te zetten. De avonturenfilm met Sean Connery leverde eveneens niet de gewenste resultaten aan de kassa op. Fox ziet overigens genoeg brood in de stripboeken van Alan Moore en Kevin O'Neill om eventueel met vervolgen op de proppen te komen.

Het project bevindt zich momenteel in één van de eerste fases, maar desondanks onthulde producent John Davis wat we van de reboot kunnen verwachten. Blijkbaar heeft het succes van Mad Max: Fury Road nu een vrouwelijke variant gebaard.

"Het zal vrouwgericht worden, wat ik interessant vind. Ik hou van vrouwelijke karakters en hun percepties in actiefilms. Ik vond 'Mad Max' geweldig. Ik denk dat het mogelijk is om iets vernieuwend aan te pakken en tegelijkertijd terug te gaan naar de basis. Waar houden mensen van? Waarom hielden ze in eerste instantie van het bronmateriaal?"

Het verhaal van The League speelt zich af rondom het einde van het Victoriaanse tijdperk, 1898. De Britse geheime dienst nemen vampier Wilhelmina Murray in dienst en geven haar de taak om een groep, bestaande uit buitengewone individuen, te vormen. Bekende karakters zoals Allan Quartermain, de Invisible Man, Kapitein Nemo en Dr. Jekyll en Mr. Hyde krijgen de taak om een stokje te steken voor de kwaadaardige plannen van professor James Moriarty en Fu Manchu.

De film uit 2003 volgde vooral Allan Quartermain, gespeeld door Sean Connery, en Wilhelmina Murray (Peta Wilson) was de enige vrouw in de groep. Er is een grote mogelijkheid dat Davis bedoeld dat de bloedzuigende vrouwe de leiding zal nemen. Zouden jullie, afgezien daarvan, er wat op tegen hebben als de andere leden van geslacht zouden veranderen?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Ah, zoals de nieuwe GhostBusters?
Nee, dank je wel.

Barbossas

Avatar

Dit kan best wat worden mits goed uitgevoerd. Alleen hoeven voor mij niet persé meer vrouwen in te komen. Doe dat maar in the expendables versie voor vrouwen.

Vond die met Sean Connery best nog wel leuk om te kijken. Verhaal was goed, alleen uitvoering kon stukken beter

Joslyn

Avatar

LOXG was in en in triest. Bij een reboot graag Moores verhaal volgen of gewoon weg stoppen met Moores verhalen te verfilmen. (of alle Alan Moore verhalen aan Snyder over laten)

NWRfan

Avatar

shellghost "Ah, zoals de nieuwe GhostBusters?
Nee, dank je wel."

Waarom zo anti-vrouw? In een industrie waarin mannen nog steeds meer credit krijgen, is het toch juist verfrissend om vaker een film met vrouwen te zien?? De vrouw is jarenlang slechts het object voor een 'sexual gaze' geweest, nu worden er eindelijk wat meer rollen voor vrouwen vrijgemaakt, is driekwart van alle mannen (of eigenlijk jongetjes, die enkel opgewonden raken van coole mannen die ze kunnen verafgoden) nog aan t zeuren..

Rob

Avatar

Goed dat men eens een keer een slechte film pakt om daar een remake van te maken. We worden kapotgegooid met remakes van films die dat totaal niet nodig hebben.

Misschien een leuke poll/topic :"Welke slechte/slecht ontvangen film mag een 2e kans krijgen"

Xenolicker

Avatar

Ah! Zoals "SuckerPunch"?!! JAaa!!!

starbass

Avatar

Slechter als deel 1 kan eigenlijk niet.... maar ze kunnen het proberen natuurlijk ;P

nieuwslaatste nieuws

meest populair