Geen videogames meer voor Guillermo del Toro

Twee keer probeerde hij een videospel van de grond te krijgen, zonder succes.

Filmmakers houden ook wel van videospelletjes. Daarom trachtte regisseur Guillermo del Toro met computerspelontwikkelaar THQ de survival horror game inSANE uit te brengen en met Konami een negende deel in de Silent Hill-reeks, simplistisch betiteld als Silent Hills. Beide projecten vielen echter in duigen. De maker van Pacific Rim heeft besloten het maar bij films te houden.

Tegen Shacknews vertelde hij: "Ik heb bewezen een slecht voorteken te zijn als het tot videogames aankomt. Toen ik met THQ in zee ging, raakten ze failliet. En toen ik de handen ineen sloeg met Hideo Kojima besloot hij Konami te verlaten. Ik ben tot de conclusie gekomen - voordat ik weer iemand z'n leven vernietig - dat ik me nooit meer in de zaken van videogames meng. Want anders ga ik weer met iemand samenwerken en dan ontploft zijn huis, of zo."

De tijd die del Toro in de ondernemingen heeft gestoken was daarentegen ook niet vruchteloos. "Ik bevond me op een leerwerkplek. Ik heb veel geleerd van Kojima-san en uiteraard ook heel veel dankzij mijn belevenissen bij THQ. Echt! Het heeft mijn waarneming van werken veranderd. We hebben voor THQ twee jaar gewerkt. Het was krankzinnig. We brachten de plannen in kaart, keken of het uitvoerbaar was, werkten aan schetsen en aan het scenario. We voerden veel uit. Ik heb er veel geleerd."

Ondanks het bovenstaande bekent del Toro dat hij eventueel wel bereid is om computerspelmakers te helpen als ze hun inspiratie uit één van zijn films willen halen. "Daar kan ik creatief over zijn. Als een geleerde er over discussiëren en hen zodoende te helpen met het maken van de videogame. Iets anders? Nee. Als ik meer doe, dan zal de Derde Wereldoorlog uitbreken."



NieuwsFilm

meest populair