Slamdance Film Festival brengt eerste film uit

De docu 'The Resurrection of Jake The Snake' over worstelaar Jake Roberts krijgt een bioscooprelease.

Het Slamdance Film Festival werd 20 jaar geleden opgericht als een alternatief voor Sundance. Nu gaat het festival zich op nieuw terrein begeven, want van de line-up die bij de 21e editie afgelopen januari bij het festival werd vertoond, gaan ze een film uitbrengen in de Amerikaanse bioscoop. The Resurrection of Jake The Snake is daarmee de eerste film, waarbij het festival zelf zorgt voor distributie.

The Resurrection of Jake the Snake gaat over professioneel worstelaar Jake Roberts, die als bijnaam 'the Snake' had. In de documentaire zie je hoe hij verschillende obstakels in zijn leven probeert aan te pakken om zijn familie weer terug te kunnen krijgen. De bijnaam 'the Snake' dankte Roberts aan de slang die hij meenam naar wedstrijden om worstelaars en managers en soms de scheidsrechter bang te maken.

Films die worden geselecteerd voor Slamdance moeten aan bepaalde criteria voldoen. Zo mogen ze maximaal een miljoen dollar hebben gekost om te maken en de regisseur mag eerder geen werk hebben gemaakt. Hierdoor is het uitgegroeid tot een springplank voor aankomend talent. Bekende films die hun debuut maakten bij Slamdance zijn onder meer Paranormal Activity, Mad Hot Ballroom en The King of Kong: A Fistful of Quarters.



NieuwsFilm

meest populair