Poll

POLL: Favoriete superheld in films

Van Superman tot Wolverine; welke held zie jij graag?

door Bram de Groot op 23.08.2015 om 20:45 in PollAfgelopen en ook zeker aankomende jaren domineert het superheldengenre het witte doek. De meeste van de films focussen zich op de strijd van de afzonderlijke superhelden die zich voornamelijk schuil houden in het Marvel en DC universum. In onderstaande POLL de vraag: welke superheld is jouw favoriet?

Net als in het bronmateriaal zijn ook op het witte scherm de bekendste superhelden het vaakst te zien. Batman was sinds Tim Burtons Batman (1989) zeven keer te zien in een eigen film. Aankomend jaar debuteert hij in het DC Extended Universe naast en tegenover vele andere bekende DC-helden. Eén daarvan is de misschien wel nog populairdere Superman. Deze nagenoeg onverslaanbare superheld was sinds Richard Donners Superman: The Movie (1978) zes keer te zien in een grote Hollywood-productie.

Ondanks dat bovenstaande DC-helden misschien wel de twee bekendste personages zijn, weet Marvel Studios de afgelopen jaren meer indruk te maken met hun helden. Uiteraard zijn de belangrijkste superhelden Iron Man (drie films), Captain America (twee films), Thor (twee films) en Hulk (twee films sinds 2003), die gezamenlijk de kern van The Avengers (twee films) hebben gevormd.

De grootste Marvel-held zagen we tot op heden nog niet in het Marvel Cinematic Universe. Dit is uiteraard Spider-Man, de enige held die zich op basis van de afgelopen circa 50 jaar echt kan meten DC's Superman en Batman. Spider-Man was sinds 2000 te zien in vijf films en in Captain America: Civil War zal hij voor het eerst opduiken in het MCU.

En dan hebben we ook nog de vele helden uit het X-Men filmuniversum. Wolverine is hiervan veelal het meest in trek en kreeg al twee eigen films. Er zijn echter ook andere X-Mannen die geliefd zijn, zoals Proffesor X en Cyclops.

Eén van de belangrijke superhelden buiten de Marvel en DC filmfranchises is Hellboy. Het uiterst geliefde personage was al twee keer te zien in zijn eigen films, geregisseerd door Guillermo del Toro. Nog altijd is het wachten op Hellboy 3.

Hieronder zie je een lijst met vijftien superhelden. Uiteraard hebben we meer helden gezien op het witte doek. Staat je favoriet er niet tussen? Geef deze door in de reacties. Succes met stemmen!


51 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Makkelijke keus voor mij: Batman.

MRDammann

Avatar

Jep, Batman. Dan een hele tijd niks, en dan Spider-Man. Daarna op een gedeelde derde plaats Hellboy en Wolverine.

Ereptile

Avatar

Ik vond het wel lastig kiezen. Veel van die superhelden vind ik tof! Het is dankzij RDJ dat Iron Man zo'n succes is geworden. En dankzij The Winter Soldier en de 2 Avenger films dat ik Captain America een goede superheld vind. Maar ik ben toch gegaan voor Spider-Man Smiley face Het hele personage vind ik gewoon interessant en hij heeft ook interessante bad guys.

Als we over supervillains zouden spreken, dan zou The Joker wel op nr. 1 staan bij mij Smiley face Waarom staat Deadpool trouwens niet in deze keuzelijst? Die zou toch best wat stemmen krijgen!

Brein8998

Avatar

Anders namelijk Star-Lord. Of is dat geen superheld?
Zo niet, dan Batman.

Roeltje

Avatar

Spider-Man natuurlijk!

Infje

Avatar

Doe mij maar proFFesor X ;)

Batman natuurlijk!

sjef

Avatar

Lastige keuze maar ik ga voor captain america. Batman vind ik ook vet door de recente films en de arkham games

meanrat

Avatar

Batman. Makkelijk. Maar...dan wel alleen de Batman van Christopher Nolan. Die van Tim Burton vind ik veel te kitsch.

Na de Batman van Nolan komt...Spiderman qua film, Hulk qua idee, al is met dat groene monster nog steeds geen mooie film afgeleverd. Superman is overigens ook een enorm mooie maar moeilijk te verfilmen superheld. Snyder had het bijna...hem weergeven als een Jezus is exact te juiste keuze, maar hij ging te ver door met weirdo special effects.

Hyenas

Avatar

De hele Nolan trilogie is beter dan alle andere comic book helden bij elkaar. Makkelijke keuze dus: Batman

tjad1992

Avatar

Kiest nou iedereen Batman vanwege de Nolan trilogie?
Want volgens mij kies je voor een Superheld en niet voor een film o.i.d.

Ik kies dus voor Spider-man want ongeacht welke films daar van uitkomen vind ik dat ver uit de leukste en beste superheld!

JamesBond

Avatar

Batman! Smiley face En om gelijk even op de reactie boven mij te reageren: Nolan is niet de enige die goeie Batman-films gemaakt heeft. Ook Tim Burton heeft minstens één goede Batman-film gemaakt die naar mijn mening bijna net zo goed en magisch is als de films van Nolan Smiley face

spooklift

Avatar

Ik twijfel tussen Spider-Man of Iron Man maar ik kies toch voor Spider-Man.

Timme

Avatar

Batman! Maar Black Widow mag er ook wel wezen! :P

h0bb1t

Avatar

Captain America. Incorruptible. Hij wil altijd goed doen, maar kan ook niet leven zonder conflict. Dat, gemengd met het feit dat hij als een vis uit het water is in het MCU maakt hem erg relateerbaar.

Ik verwachte toen dat zijn eerste film een heel erg pro-amerikaanse agenda zou hebben, maar verassend genoeg steken ze de draak met het patriotische parade paardje.

Joslyn

Avatar

Ik mis The Crow. De film met Brandon Lee was (door hem) steen goed. Spider-Man heeft de beste potentie tot een goede film. Ik vond ASM beide erg tof, in de Raimi films was het ontbreken van de webshooters/de keuze voor web uit de losse pols totaal verkeerd.
De 2 Donner Superman films (1 en 2 the Donner cut) met Chris Reeve als Superman zijn wel de blauwdruk geweest hoe een superheld film eruit moet zien.
De 2 Burton Batmans en de Nolan trilogie zijn echt wel de beste superhelden films tot nu gemaakt. Mijn voorkeur gaat uit naar de Burton films maar dat komt ook door mijn leeftijd toen ik deze in de bioscoop zag. Dus gekozen voor Batman.
Maar mijn favorite held is (nog?) Niet goed verfilmd. Daredevil! De Netflix serie is fantastich en Frank Miller en Brian Bendis hebben in de comics allebei legendarische runs geschreven. Vandaar mijn nummer 1.

adofmirosch

Avatar

Batman is als superheld mijn favoriet.
Maar in films is jackman's wolverine de beste.

bobbyz

Avatar

HULK is the best !

meanrat

Avatar

tjad1992 "Kiest nou iedereen Batman vanwege de Nolan trilogie?
Want volgens mij kies je voor een Superheld en niet voor een film o.i.d.

Ik kies dus voor Spider-man want ongeacht welke films daar van uitkomen vind ik dat ver uit de leukste en beste superheld!"


Jep. Vanwege een film ja. Op Filmtotaal.nl is dat niet zo heel vreemd, toch? En je kunt niet kiezen voor Birdman of iets dergelijks. Alleen voor verfilmde superhelden. En dan kies ik voor Batman. Als ik van alle superhelden de leukste mocht kiezen kwam ik uit bij Spiderman of Hulk.

Decepticon

Avatar

Puny poll! :E

Mijn favoriete superheld is de Hulk.
Ik twijfelde tussen de Hulk, Spider-Man en Batman. Dat waren vanaf dat ik klein was, mijn favoriete superhelden, omdat die op tv te zien waren en las soms comics van Spider-Man en Hulk.
De oude tv-series van Hulk met Bill Bixby, Batman met Adam West en Spider-Man met Nicholas Hammond vond ik toen fantastisch en fascinerend.

Als ik moet kiezen alleen op basis van de films die er nu zijn, kies ik voor Hugh Jackman's Wolverine, maar RDJ's Iron Man op hele korte afstand als 2e.

Spider-fan

Avatar

X-men, met name Wolverine, Rogue, Nightcrawler en Kitty.

Daarna Spider-man en Hellboy.

Ik ben benieuwd of Wonder Woman populairder gaat worden door Dawn of Justice. Ze behoorde met Batman en Superman lang tot de grote drie van DC, maar in Europa is ze nooit echt zo bekend geworden, lijkt het. Ze had ook een tv-serie, maar of dat ons gehaald heeft...
Het hangt af van de actrice en hoe belangrijk de rol is, denk ik.

WeaponX

Avatar

Hawkeye natuurlijk! :P

Maar zonder dollen Captain America without a doubt. Daarnaast Spider-Man, Starlord & Daredevil.

DeathShot

Avatar

Batman was altijd mijn favoriet dus ik kies voor batman

Bilbo

Avatar

Jep, Batman. Puur gerekend op de meest degelijke films, waarvan vier goede live-action films en een aantal uitstekende animatiefilms. En daarnaast is Batman natuurlijk gewoon een geweldige superheld met gewoon heel veel potentie tot geweldige verhalen T+)

Olrik

Avatar

Batman, was altijd al mijn favoriete superheld! Hellboy en Blade zijn ook gaaf.

pmw84

Avatar

1. Batman
2. Superman
3. Spiderman
4. Wolverine
5. Hulk

movieboy

Avatar

Superman, batman, hulk, wolverine

Xenolicker

Avatar

Vreemd, maar ik heb het gevoel dat Dr. Strange mijn nieuwe favoriet gaat worden...

Gigan72

Avatar

Hellboy!!!

thehungergames

Avatar

JamesBond "Batman! Smiley face En om gelijk even op de reactie boven mij te reageren: Nolan is niet de enige die goeie Batman-films gemaakt heeft. Ook Tim Burton heeft minstens één goede Batman-film gemaakt die naar mijn mening bijna net zo goed en magisch is als de films van Nolan Smiley face"


Bedoel je met die goede film dan Batman of Returns?

M0vieFreak

Avatar

Er zijn nog veel superhelden die in de lijst kunnen! Bv. Green Lantern, Deadpool, Wonder Women, even snel die in mijn gedachten komen.

Batman in mijn favoriete superheld!

Frietgezicht

Avatar

Batman is mijn favo superheld maar puur op films gericht ga ik voor Wolverine.
Batman heeft met Clooney en Kilmer ook matige vertolkingen gehad van het karakter en heb wel respect voor Jackman die zoveel liefde voor de rol heeft.
En of de films nou sterk,aardig, matig of slecht waren kon ik het op het karakter Wolverine nooit veel aanmerken,die was elke film prima.

Angelater

Avatar

Sh*t... De Punisher en Wolverine zijn favorieten van mij, maar de Punisher-films zijn nogal... Nou ja, niet echt goed vergeleken met de strips. Dan maar zoals Frietgezicht boven me vermeldt: Jackman vertolkt de rol goed, niets op aan te merken. Logan dan maar.

Joslyn

Avatar

Chris23 "Spawn"


HA! LOL! :E

SunChaser

Avatar

Batman is toch niet echt een superheld

Anyway, ik stem op hitgirl

JamesBond

Avatar

thehungergames "Bedoel je met die goede film dan Batman of Returns?"


Ik bedoelde gewoon 'Batman' Smiley face

kaedir

Avatar

Batman
Wolverine
Spider-Man
Superman
Blade

Frietgezicht

Avatar

JamesBond "Ik bedoelde gewoon 'Batman' Smiley face"


Batman Returns is ook een 'goede' Batman-film imo

Chris23

Avatar

Joslyn "HA! LOL! :E"


LOL? Wel s de Spawn Animated Series gezien? (ok, is wel geen film, maar goed; Hellboy dan, als t per se film moet zijn.)

Spijker2

Avatar

Favoriete superheld, met ruime voorsprong voor mij is Spiderman. Ook vanwege de comics vanaf zeg maar 35 jaar geledenSmiley face Favoriete Superheldenfilm(s) is voor mij Batman, en dan alleen de laatste drie bedoel ik. Maar er wordt gevraagd naar je favoriete held en dat blijft voor mij Spiderman.

(Favoriete acteur overigens die een superheld speelt met een straatlengte voorsprong: Scarlett Johansson! Of doet dat niet terzake:P)

marcjeb

Avatar

De christian bale batman vond ik imo maar saai. De films zijn wel goed. ik ben voor spiderman gegaan !!

Spider-fan

Avatar

SunChaser "Batman is toch niet echt een superheld

"


Hij heeft geen bovennatuurlijke krachten, maar 'super' kan ook op de daden slaan van het personage. Hij is wel een held, lijkt me, alleen een duisterder soort.

Spider-fan

Avatar

Chris23 "LOL? Wel s de Spawn Animated Series gezien? (ok, is wel geen film, maar goed; Hellboy dan, als t per se film moet zijn.)"


Spawn zou eens een reboot moeten krijgen. Of is het niet populair meer? Een tijdje zag je het overal, maar superheldencomics zijn helemaal verdwenen uit de Nederlandse tijdschriftenhandel, nogal ironisch gezien er nu meer films van zijn dan ooit.
Overigens zijn sommige Amerikaanse comics, zoals Hellboy en de Watchmen prequels recentelijk wel vertaald in het Nederlands, maar daarvoor moet je in een stripspeciaalzaak of online zijn.
Wat je wel weer ziet bij Bruna en Ako op het moment zijn Star Wars comics.

NieuwsFilm

meest populair