Petitie wil 3D in de bioscoop verbannen

Initiatief van Bright sluit helemaal aan op onze eigen poll over de meerwaarde van 3D.

Bright, het lifestylemediamerk over tech, style & design, vroeg een tijdje terug aan lezers wat ze vonden van de 3D- film ervaring. De reacties waren zo vernietigend, dat ze hebben besloten een petitie te houden tegen het vertonen van 3D- films. Deze gaan ze later deze maand aan de verantwoordelijke partijen aanbieden.

De verantwoordelijke is echter niet de bioscoop, bleek toen werd uitgezocht aan wie de petitie zou moeten worden aangeboden. Grote Nederlandse bioscoopketens Pathé, JT en Wolff gaven allemaal aan, dat de beslissing in welk formaat een film wordt verspreid in eerste instantie bij de producent en de distributeur ligt. Sommige films, zoals bijvoorbeeld Avengers: Age of Ultron, werden enkel in 3D verspreid. Jurassic World was in zowel 2D als 3D beschikbaar. Waar beide versies beschikbaar zijn, gaven alle drie de ketens aan beide te vertonen.

Volgens Bright zouden het merendeel van hun lezers de plastic brilletjes van kermiskwaliteit beu zijn, die volgens hen al het leven uit een film zuigen. De voorkeur werd duidelijk gegeven aan het bezoeken van een 2D-voorstelling. Dat sluit helemaal aan op de poll, die we vorig jaar bij Filmtotaal hebben gehouden over de meerwaarde van 3D. Op de vraag of 3D een goede toevoeging is aan bioscoopfilms, antwoordde maar liefst 61 procent met nee. Slechts 31 procent vond het wel een meerwaarde geven en vier op de vijf vond het niet erg als 3D zou verdwijnen uit de bioscoop.

Wie ook de petitie wil tekenen, kan dat hier doen.



NieuwsFilm

meest populair