'Quentin Tarantino wordt depressief van films op mobieltjes'

Tarantino schrijft al zijn filmscripts nog met de hand.

Quentin Tarantino (Reservoir Dogs, Django Unchained) vindt films op een mobieltje bekijken "deprimerend". "Het idee dat iemand mijn films op een mobieltje bekijkt. Het is gewoon een generatie-dingetje, maar dat neemt niet weg dat ik er depressief van word." Dat zegt de regisseur in een interview met Vulture.

Tarantino geeft aan dat hij zelf geen films streamt. "Mijn televisie is ook niet verbonden met mijn computer. Ik kan mezelf er niet eens toe zetten om een film op een laptop te kijken. Ik ben old-school. Ik lees de krant, ik lees tijdschriften en ik kijk het nieuws op televisie. Ik kijk een hoop naar CNBC."

Op de vraag of hij zijn filmscripts nog met de hand schrijft, antwoordt de regisseur: "Laat me je een vraag stellen: als je een gedicht gaat schrijven, zou je het dan op de computer schrijven? Je hebt geen technologie nodig voor een gedicht."

De regisseur gaat ook in op de kritiek die hij krijgt. "Het betekent niets voor me. Het is ook heel makkelijk om te negeren, omdat ik voor honderd procent geloof in wat ik doe. Dus elke negatieveling kan oprotten. Ze mogen misschien even vervelend zijn, maar als dat moment voorbij is geeft hun kritiek me juist extra veel energie."

NieuwsFilm

meest populair