Remake Deense film 'The Ambulance' voor Phillip Noyce

Twee broers plegen een overval en slaan op de vlucht met een ambulance.

Regisseur Phillip Noyce is door Good Universe en Mythology Entertainment aangesteld als de beste kandidaat om de remake van Ambulancen onder handen te nemen. Laatstgenoemde titel is afkomstig uit Denemarken, die eenvoudig vertaalt naar The Ambulance. De thriller komt uit 2005 en is oorspronkelijk geregisseerd door Laurits Munch-Petersen.

Hoewel het plot van de Engelstalige versie niet bekend is, gaat de Deense variant als volgt: Tim en Frank zijn twee broers die hun stervende moeder willen redden. Om de operatie te betalen begaan ze een overval. Wegens de spoedige reactie van de politie worden de broers genoodzaakt om hun vluchtauto in de steek te laten en een ambulance te stelen. Op de vlucht komen ze erachter dat een patiënt met hartproblemen achterin ligt, die naar het ziekenhuis vervoerd moet worden of anders zal sterven. De broers raken weldra verstrikt in een gewetenloze tweestrijd: wie gaan ze redden en wie laten ze doodgaan? Hun moeder of de patiënt?

De remake is geschreven door Chris Fedak, die aan tv-series werkte zoals Chuck, Forever en het toekomstige DC-gerelateerde Legends of Tomorrow. Phillip Noyce bracht ons voorheen titels als Blind Fury, Salt en Clear and Present Danger. De nieuwe voorstelling van Ambulancen moet gaan lijken op een combinatie van Heat en Dog Day Afternoon.



NieuwsFilm

meest populair