'Terminator Genisys' grote hit aan Chinese Box Office

Licht voor de geplande Terminator-trilogie.

De ontvangst van de Terminator-revivalfilm Terminator Genisys was niet bepaald sterk met een score van 26 procent op Rotten Tomatoes. Financieel noteerde de $155 miljoen kostende film (excl. promotiekosten) van Alan Taylor vervolgens bijzonder mager aan de Amerikaanse Box Office: $89,4 miljoen. Wereldwijd ging het een stuk beter en nu blijkt Genisys ook flink te scoren in China.

Na 8 dagen in de Chinese bioscopen te hebben gedraaid staat de vijfde Terminator-film al op een prima $82,9 miljoen. Hiermee lijkt de sci-fi film circa $500 miljoen te gaan noteren aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En dit is uiteraard een zeer respectabele score.

Voor Paramount Pictures zal dit een impuls geven om door te zetten met de trilogie-plannen. De twee vervolgen werden reeds aangekondigd en staan gepland om op 19 mei 2017 en 29 juni 2018 in de wereldwijde bioscoopzalen te verschijnen. Hopelijk zal Paramount de ogen niet sluiten voor de nodige kritiek die het eerste deel te verduren kreeg.

Mochten de sequels gemaakt worden dan keert Arnold Schwarzenegger in ieder geval terug. Hij heeft zijn medewerking al toegezegd.



NieuwsFilm

meest populair