Michael Shannon zet vreemde 'Batman v Superman' geruchten recht

Zijn personage uit 'Man of Steel' zou terugkeren met flippers als handen.

Ondanks enkele lange trailers van Batman v Superman: Dawn of Justice doet filmstudio Warner Bros. goed diens best om geplande verrassingen geheim te houden. Nochtans zijn roddeltantes erin geslaagd om opschuddingen op het internet te veroorzaken omtrent Michael Shannons karakter uit Man of Steel: Generaal Zod van Krypton. Er zouden scripts uitgelekt zijn waarin verwerkt is dat Lex Luthor, in de film gespeeld door Jesse Eisenberg, met het lijk van Zod experimenteert, en als resultaat de aartsvijand van Superman, Doomsday, tot leven brengt.

De geruchten werden lichtelijk bekrachtigd toen we het stoffelijk overschot van Zod in de trailer voorbij zagen komen en Shannon zelf in een interview onthulde dat hij op de set was in kostuum. Het vermakelijke verhaal jegens Volture ontsluierde dat hij weinig met zijn handen kon doen, omdat zijn vingers tot flippers van wax getransformeerd waren. Tijdens het promoten van 99 Homes trachtte de acteur zijn kant van het opvallende verslag te vertellen tegenover The Daily Beast.

"Het is een ongemakkelijke situatie: ik zit in de trailer van een film waar ik niet aan gewerkt heb. Ik ben enkel langs gegaan om wat voice-over werkzaamheden te verrichten," meldt hij en legt uit dat het voor een rol was zoals Russell Crowe in Man of Steel vervulde. "Maar ik weet niet of ik dat wel mag zeggen. Ik word er nerveus van."

Uiteraard wilde hij ook de merkwaardige flippers corrigeren. "Iemand vroeg me naar de film in New York en ik verzon een belachelijk onzin antwoord over hoe mijn karakter, Zod, flippers heeft en dat ging vervolgens viral op het internet. Mensen vragen me er continue naar. Het is toch vanzelfsprekend een compleet onzin verhaal, nietwaar? Maar mensen namen het serieus."

De grote vraag is nu of Shannon zijn 'onzin verhaal' met nog meer onzin aan het bedelven is. Misschien dat we ons simpelweg bij het volgende neer moeten laten vallen: Shannon zal in de DC-superheldenfilm van Zack Snyder optreden, maar als 'wie' of 'wat' wordt vermakelijk genoeg cryptisch gehouden, en mogelijk is dat voor de eerste kijkervaring het beste.



NieuwsFilm

meest populair