Australische politie zal Mel Gibson niet vervolgen

Vorige maand zou hij een verslaggeefster hebben aangevallen.

Als acteur/regisseur Mel Gibson in de VS niet in de problemen komt, dan krijgt ie dat wel voor elkaar in zijn tweede thuisland: Australië. Een maand geleden kreeg hij het met een verslaggeefster aan de stok die de 59-jarige benaderde toen hij uit een bioscoop liep met zijn 24-jarige vriendin, Rosalind Ross, aan zijn zijde.

De verslaggeefster, genaamd Kristi Miller, zou foto's hebben genomen van het paar, wat de Lethal Weapon-ster niet op prijs stelde. Hij zou boos zijn geworden, haar hebben geduwd en volop uitgescholden. "Ik dacht dat hij me in mijn gezicht ging meppen," onthulde Miller. "Hij spoog in mijn gezicht terwijl hij naar me schreeuwde en me 'n hond noemde. Blijkbaar was ik geen mens en zou ik naar de hel gaan. Hij bleef schelden en noemde me een kuttekop. Het bleef maar doorgaan, hij nam niet eens de tijd om adem te halen."

Gibsons Australische advocaat, Chris Murphy, en Amerikaanse publicist Alan Nierob hebben nu beiden aan de media bericht dat het nieuws oud is, want de politie zal de acteur niet vervolgen. De wetsdienaars hebben met getuigen gesproken en camerabeelden nagetrokken, daaruit concludeerden ze dat het verhaal van Miller onwaar is en gefabriceerd.

Op het moment is de beste man weer terug in Australië om z'n volgende regieklus voor te bereiden: Hacksaw Ridge, een Tweede Wereldoorlog film met o.a. Andrew Garfield, Sam Worthington en Vince Vaughn. Hoewel Gibson vrij verklaard is van de beschuldigingen, laat hij het hier niet bij. Inmiddels heeft hij advocaat Mark O'Brien de opdracht gegeven om Miller en de Daily Telegraph aan te klagen. Laatstgenoemde krant publiceerde de bovenstaande citaten van Miller als feiten.



NieuwsFilm

meest populair