Anne Hathaway over het concurreren met andere actrices

In goede films spelen betekent niet meteen dat er rollen voor 't oprapen liggen.

Voor de oktober uitgave van Glamour U.K. maakte actrice Anne Hathaway een fotoshoot met een daarbij komend interview over haar werkervaringen en privéleven. In 2012 zagen we haar in Les Misérables, zingend en al - een rol die haar zowel een Academy Award als een Golden Globe voor Best Supporting Actress opleverde. Deze zegen zou het leven van de 32-jarige echter niet klakkeloos eenvoudiger maken. Aangezien acteren ook wel als een vorm van kunst gezien wordt, en vele artiesten werkzaam zijn in Hollywood, kan de actrice niet opeens verwachten dat alles haar kant op komt.

"Ik haat 't om het toe te geven, maar het is waar: er zijn steeds minder rollen terwijl de concurrentiestrijd nog altijd hevig losbarst. Ik kijk daarentegen om me heen, naar mijn collega's, en hun talenten en schoonheid blazen me omver, evenals hun stoere acteerstijl. Hetzelfde geldt voor hun vermogen om gelijktijdig als actrice en filmster te functioneren, en daar goed in te zijn. Ik bedoel, ze zijn allemaal ontzettend goed en we proberen dezelfde rol in de wacht te slepen."

En hoewel het een soort taboe is geworden om er over te praten, meent de Interstellar-actrice dat leeftijden voor vrouwen zeer belangrijk zijn in Hollywood, als het op werk aankomt. Een goede rol, die voor een vrouw geschreven is, gaat dan meestal naar het jongste talent.

"Daar kan ik niet om klagen, want ik heb er zelf van geprofiteerd. Toen ik begin 20 was kreeg ik rollen die eigenlijk voor vijftigers geschreven waren. En nu ben ik rondom de 30 en vraag ik me af: 'Waarom kreeg die 24-jarige de rol?' Ik was die 24-jarige ooit eens, daarom kan ik er niet boos om worden. Zo gaat het nou eenmaal. Het enige wat ik nu kan doen is dankbaar zijn dat ik mogelijk een soort karakter of stijl heb ontwikkeld en verhalen kan vertellen die mensen interesseren, en zodoende de kans krijgt om meer films te maken."



NieuwsFilm

meest populair