'The Paradise Suite' is Nederlandse inzending voor de Oscars

Film van regisseur Joost van Ginkel wordt ingestuurd voor de categorie Best Foreign Language Film Award.

The Paradise Suite van Joost van Ginkel wordt de Nederlandse inzending voor de Oscars voor de categorie Beste niet-Engelstalige film. Het werd uit 28 aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties.

De film is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels. Maar liefde en vriendschap blijken de bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren. In de film spelen onder andere Issaka Sawadogo, Magnus Krepper, Dragan Bakema, Victoria Koblenko en Jeroen Spitzenberger.

Joost van Ginkel is bekend van zijn eerste korte film Zand uit 2008, die in dat jaar als enige Nederlandse film werd geselecteerd voor het filmfestival in Venetië en vervolgens wereldwijd dertien prijzen won. Het was ook de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Film. Zijn eerste lange speelfilm 170 HZ, volledig in gebarentaal, won in 2011 een Gouden Kalf.

The Paradise Suite beleeft zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival, dat vrijdag begint. In ons land gaat de film op 26 september in première op het Nederlands Filmfestival.

NieuwsFilm

meest populair