De kogel is door de kerk: Sam Smith zingt titelsong 'Spectre'!

Het lied 'Writing's on the Wall' wordt op 25 september onthuld.

Het is officieel: de gevierde zanger Sam Smith zal de titelsong van de nieuwste Bond-film Spectre zingen! Spectre is natuurlijk de boosaardige organisatie die centraal staat in de gelijknamige Bond-film die vanaf 6 november in de Nederlandse bioscopen draait.

Gisteren twitterde Smith nog een foto van een hand met een SPECTRE-ring, maar deze hint werd al snel omgezet naar een officiële aankondiging. Het lied draagt de titel 'Writing's on the Wall' en zal op 25 september a.s. worden onthuld. Smith liet dit een paar uur geleden weten tijdens een interview met het Britse Radio 1. Aldus Smith:

''Dit is een van de hoogtepunten van mijn carrière. Ik ben zo blij dat ik een deel mag uitmaken van dit Britse nalatenschap en mij in hetzelfde rijtje als een aantal van mijn grootste muzikale voorbeelden mag scharen... Ik ben ook behoorlijk blij dat ik er eindelijk over mag praten, want ik heb het lang geheim moeten houden.''

Smith onthulde verder dat het lied al afgelopen januari werd opgenomen in Abbey Road, waar Adele ook haar lied 'Skyfall' opnam. Smith schreef Writing's on the Wall samen met Jimmy Napes, met wie hij ook hits zoals 'Stay With Me' en 'La La La' schreef. Smith liet daarnaast weten hoe hij de opdracht kreeg om een Bond-thema te schrijven:

''Ik werd door Barbara Broccoli en Sam Mendes naar hun kantoor geroepen en zij lieten me het script van de film lezen. Daarna vroegen ze me om een mogelijk lied te schrijven. Ik schreef het in maar 20 minuten,,,en ze vonden het geweldig! Ik vind het lied zelf net zo geweldig.''

Dit is de eerste keer dat een Bond-liedje wordt gezonden door een mannelijke Britse solo-artiest sinds Tom Jones 'Thunderball' zong in 1965. Spectre draait vanaf 5 november in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair