Bevestigd: Meer Batman dan Superman in 'Dawn of Justice'

Hij deelt verder een sneer uit naar Marvel.

Zack Snyder heeft een hele reeks interviews gegeven rond Batman v Superman: Dawn of Justice. Tijdens één van die interviews bevestigde hij eerdere geruchten, namelijk dat Batman (Ben Affleck) een grotere rol in de film heeft dan Henry Cavills Superman. Verder ging hij in op een ander gerucht, dat stelde dat Mad Max-regisseur George Miller de volgende Man of Steel-film zou maken.

”Alleen in het opzicht dat je een andere Batman hebt, dan de Batman die je in de films van Chris Nolan te zien kreeg,” begon Snyder zijn uitleg over de grotere rol van Batman. ”We hebben dus nog wat uit te leggen, en je hebt net een complete Superman-film gehad. Maar het is nodig, om je te helpen begrijpen waar Batman staat.” Het personage speelt vooral een grotere rol aan het begin van de film: ”het wordt wat gelijker naarmate de film vordert.”

Dan is er nog het commentaar op Miller. ”George die een van de DC-films maakt? Oh god, ja, absoluut! Ik vind dat George kan doen wat hij wil. We hebben het er niet over gehad en om eerlijk te zijn, weet ik niet wat hij als volgende project heeft. Maar als hij er interesse in heeft, sta ik zeker open voor gesprek.”

Overigens deelde Snyder nog een sneer uit naar de Marvel-films. Hij vindt de DC-personages indrukwekkender. ”Ik heb het gevoel dat Batman en Superman superheldenfilms op een bepaalde manier transcenderen, omdat ze Batman en Superman zijn. Ze zijn niet de smaak van de week, zoals Ant-Man. Niet om gemeen te zijn, maar zo voelt het wel.”

NieuwsFilm

meest populair