Blu-Ray Review: Run All Night

Een nog erg aardige Liam Neeson-film, op een erg basic Blu-Ray uitgave.


Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Liam Neeson (Jimmy Conlon), Ed Harris (Shawn Maguire), Joel Kinnaman (Mike Conlon), Vincent D'Onofrio (Detective Harding), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Bioscooprelease: 16 april 2015 | FilmTotaal recensie: Run All Night

Acteur Liam Neeson wist ooit hoge ogen te gooien met zijn rol als Oskar Schindler in Steven Spielbergs klassieker Schindler's List. Ondanks dat de Ierse acteur daarna nog een aantal zeer redelijke rollen had, belandt hij de afgelopen tien jaar veelal in een bepaald soort actiethrillers, waarschijnlijk mede te danken aan zijn rol in de eerste Taken-film. Eerder dit jaar dook hij opnieuw op in zo'n film; het overigens nog best te pruimen Run All Night.

Voor de actiethriller werkte hij wederom samen met regisseur Jaume Collet-Serra, met wie hij eerder de financieel veel succesvollere titels Unknown (2011) en Non-Stop (2014) afleverde. Daarmee is Run All Night, ook met Ed Harris, Joel Kinnaman en Vincent D'Onofrio, niet per se minder in kwaliteit. Onlangs verscheen de film op Blu-Ray.

Synopsis

Jimmy Conlon, die ooit bekendstond als 'The Gravedigger', heeft wel eens betere tijden gekend. Hij is de beste vriend van gangsterbaas Shawn Maguire. Nu, op zijn vijfenvijftigste, wordt Jimmy achtervolgd door zijn verleden en ook door een hardnekkige detective, die hem al dertig jaar lang op de hielen zit.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Run All Night nog net "fresh" met 60 procent. De IMDb noteert een prima 6,6 bij 52 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm ook met een 6,6 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Veel actie, achtervolgingen en schietpartijen waardoor de film niet verveeld, maar vernieuwend en/of erg verrassend is het allemaal niet. De liefhebber zal zich niet laten afschrikken en Liam Neeson is professioneel en goed genoeg om het geheel acceptabel te maken en de film te dragen. - MovieMazzter

Box Office

Het productiebudget van Run All Night bedroeg zo'n $50 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de actiefilm een wat magere $11,0 miljoen en eindigde op een beperkte $26,5 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $71,6 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op zes ton in dollars.


Film: Run All Night | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Shoot All Night | Liam Neeson: Action All Night | Deleted Scenes | EAN: 5051888209646 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Run All Night zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de eerste filmposter.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave van Warner Home Video is zeer netjes wat betreft beeld en geluid. Het beeld is veelal rijk in zijn kleuren en is haarscherp. Ook in de nodige donkere beelden blijven details overwegend prima overeind. De DTS-HD 5.1 track laat op verschillende manieren van zich horen. Enerzijds is het geluid bij de actiescènes stevig en zijn er door de film heen voldoende surround effects te horen. Anderzijds zorgt de muzikale ondersteuning van onze eigen Junkie XL ervoor dat de film voldoende tempo houdt.

Extra's

De extra's zijn erg standaard met twee featurettes en een reeks verwijderde/verlengde scènes. In Shoot All Night zien we hoe Jaume Collet-Serra zijn opnames verrichtte voor de actiescène in New York. In de featurette Action All Night verheerlijkt de cast en crew vooral het spel van hoofdrolspeler Liam Neeson. De zes verwijderde scènes duren bij elkaar ongeveer een kwartier, maar worden niet in- of begeleid door bijvoorbeeld de regisseur.

Weer een prima Liam Neeson-filmpje; op een standaard Blu-Ray uitgave

Na een hele reeks standaard actiefilms/thrillers - zoals Run All Night dat ook is - en bijrollen in uiteenlopende titels zien we Liam Neeson volgend jaar in Silence, de nieuwe film van Martin Scorsese. Een mooie kans om zichzelf weer eens echt in de kijker te spelen.

Deze Blu-Ray uitgave van Warner Bros. laat een prima beeld zien en geluid horen. De extra's zijn echter wat doorsnee en daarmee is deze schijf redelijk basic. Hieronder de online featurette 'Sins of the Father':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair