Hoofdrolspeelster Steven Spielbergs 'Ready Player One' bekend

Olivia Cooke mag zich opmaken voor de rol van Sam (a.k.a. Art3mis) in de verfilming van Ernest Cline‘s sciencefictionboek.

Olivia Cooke heeft aan het langste eind getrokken als het gaat om de vrouwelijke hoofdrol in Ready Player One, de nieuwste film van regisseur Steven Spielberg. De actrice uit Me and Earl and the Dying Girl (2015) was al in de race voor de klus - evenals Lola Kirke en Elle Fanning - en nu meldt THR dat ze de strijd heeft gewonnen.

Cooke mag zich opmaken voor de rol van Art3mis, de avatar van de Canadese blogger Samantha Evelyn Cook. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar miljoenen gamers in een virtuele wereld (genaamd OASIS) op zoek gaan naar de erfenis van de bedenker, James Donovan Halliday.

De hoofdpersoon van het boek en de film is Wade Owen Watts, een tiener die met zijn OASIS-karakter Parzival levendig op zoek gaat naar de schat van Halliday. Zijn rivaliteit met Art3mis ligt gevoelig, omdat hij haar eigenlijk heel erg leuk vindt.

Momenteel is een acteur voor Wade Watts nog niet bevestigd, alhoewel Variety onlangs meldde dat Nick Robinson (Jurassic World) in beeld zou zijn. Verder zou Spielberg Gene Wilder willen verleiden om diens pensioen te onderbreken en de rol van Halliday te gaan spelen.

Ready Player One verschijnt eind 2017 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair