Gangster James 'Whitey' Bulger minacht 'Black Mass'

Gangster James 'Whitey' Bulger minacht 'Black Mass'

De uitvoering door Johnny Depp zou bovenal gebrekkig zijn.

Het is algemeen bekend dat acteur Johnny Depp zichzelf in rollen opneemt die enigszins 'maf' te noemen zijn. Daarom was het verrassend toen de 52-jarige Amerikaan een crimineel ging spelen zonder vreemde trekjes, James 'Whitey' Bulger. De man staat bekend als het voormalige hoofd van een criminele organisatie uit South Boston, genaamd de Winter Hill Gang. Zij voerden diverse strafbare zaken uit, waaronder het pushen van drugs en het afpersen van mensen. Bulger zelf was tevens een informant die met de FBI onder één hoedje speelde en zijn broer was een senator.

Het verhaal van Bulger (die momenteel op 86-jarige leeftijd in de gevangenis bivakkeert, met een celstraf van twee keer levenslang) wordt in Black Mass van regisseur Scott Cooper weergeven. Tegenover People Magazine onthulde diens advocaat daarentegen dat Bulger verre van blij is met de film. Niet alleen zou Depp een verkeerde keuze zijn geweest, ook zouden de makers het verhaal te veel hebben aangepast. Hij wilde geen contact met Depp leggen, ondanks dat de acteur Bulger als een echt mens wilde portretteren.

"Wat betreft James Bulger had Johnny Depp net zo goed opnieuw als de Mad Hatter kunnen opdraven," meldt jurist Hank Brennan. "De hebzucht van Hollywood is verantwoordelijk voor de haastige afbeelding van mijn cliënt. De film mist daarnaast de ware kwelling die tijdens de zaak van mijn cliënt opdook - de ware dreiging die destijds Boston en andere maffia zaken in 't land in diens greep hield: de medeplichtigheid van de federale overheid betreffende alle moorden rondom het informant programma op hoogst niveau."

In de Verenigde Staten is Black Mass inmiddels uit, wij zullen moeten wachten op de releasedata van 15 oktober. Naast Depp zien we ook acteurs als Benedict Cumberbatch en Joel Edgerton verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair