Tom Hardy praat liever op 'n toepasselijk tijdstip over z'n seksualiteit

Vorige week zondag vroeg een reporter er naar tijdens een persconferentie.

In 2008 maakte Engelsman Tom Hardy een opvallende uitspraak tegenover Attitude Magazine die als volgt ging: "Ik ben een artiest. Ik heb met alles en iedereen gespeeld. Maar ik ben niet seksueel aangetrokken tot mannen." Een poosje terug vond Hardy zichzelf in een irritante situatie, toen hij zijn nieuwste film, Legend, aan het promoten was gedurende een persconferentie. In de misdaad speelt hij een criminele tweeling, waarvan één openlijk homoseksueel is. Een journalist, Graeme Coleman, wilde daarop ingaan.

De man vroeg pardoes: "Gezien de interviews die je in 't verleden hebt afgelegd, lijkt je eigen seksualiteit een beetje dubbelzinnig. Vind je het lastig voor beroemdheden om over hun seksualiteit te praten tegen de media?" De 38-jarige vond de vraag maar vreemd en vroeg: "Waar heb je het in vredesnaam over?" Waarop de journalist verwijst naar de bovenstaande citaat. "Ik vind het niet lastig voor beroemdheden om over hun seksualiteit te praten," antwoordde hij maar. "Vraag je naar de mijne? Waarom?"

Het babbeltje liep vrij ongemakkelijk, maar dat komt dan ook bovenal omdat Hardy het tijdstip van de vraag ongepast vond. Hij liet dit aan Entertainment Weekly weten. "Daar ergerde ik me echt ontzettend aan. Het was gewoon onelegant dat zoiets in een volle zaal gevraagd werd. Nu ben ik vergenoegd om een gesprek te voeren - een discussie - op een passend tijdstip, over wat dan ook. Ik ben zelfverzekerd over mijn eigen seksualiteit, hetzelfde geldt over eventuele andere zaken waar je het over wilt hebben. Maar voor alles is een tijd en een plaats."

Daarnaast dacht de Locke-acteur dat de vraag enkel bestemt was om een wulpse reactie te verwerven. "Ik vond het behoorlijk vernederend dat iemand op zijn eigen moment besloot om zo openlijk en onbeschaamd een serie vragen te stellen die - wat ik tevens ongemakkelijk acht - een reactie van mij moesten lossen, om zodoende een discussie te stichten die helemaal niets te maken had met waarom ik aanwezig was."



NieuwsFilm

meest populair