Colin Trevorrow over verhaal 'Jurassic World'-vervolgen

Het geheel maakt deel uit van een groot overkoepelend plan.

Dat er na het immense succes van Jurassic World gewerkt wordt aan een vervolg zal niemand verbazen. De productie maakte Universal Studios de best verdienende filmstudio van het jaar en brak verscheidene box office records. Nu staat deze op een opbrengst van anderhalf miljard dollar. In een interview met ComingSoon ging regisseur Colin Trevorrow in op wat hij en co-schrijver Derek Connolly willen met de franchise.

Het blijkt allereerst dat de hele inspiratie voor Jurassic World ligt in een citaat uit Jurassic Park. Ook voor de ondertussen twee (!) geplande vervolgen vonden Trevorrow en Connolly inspiratie in het origineel. ”Eerlijk gezegd, de trilogie wordt gearticuleerd in Jurassic Park, het zit er allemaal in… Jurassic World is compleet gebaseerd op Ian Malcolm’s citaat, ‘Je stond op de schouders van genieën om iets maar zo snel mogelijk te realiseren en voordat je het wist, had je er een patent op, er een doos omheen gezet en het op een plastic lunchboks geplakt en nu wil je het verkopen.’ Voor mij is dat Jurassic World en ligt daarin de reden voor alle product placement,” aldus Trevorrow.

”De tweede, Jurassic World 2 […] draait om de basis. ‘Dinosaurussen en mensen, gescheiden door 65 miljoen jaar evolutie worden weer bij elkaar gegooid. Hoe kunnen we weten wat we mogen verwachten?’ Dat is waarom het zo fijn is dat die film het zo goed deed, dat biedt veel ruimte en dat was ook onderdeel van het ontwerp. Er was een begin, midden en eind, toen we de eerste film schreven. Daar die het goed deed, kunnen we dat ook realiseren.”

Er zijn ook al grote plannen voor het vervolg, dat zich niet nogmaals af gaat spelen op een eiland waarop dinosaurussen mensen achterna zitten. ”Ik denk dat jullie en ook het gewone publiek het tof gaan vinden waar we heen kunnen. We weten dat Owen erin zit en Claire ook, maar dat ze beiden op een andere plek staan dan waar we ze eerder achterlieten. Claire is degene die in de trilogie de meeste ontwikkeling door maakt; het is haar verhaal dat als spiegel voor deze veranderende wereld dient. Owen heeft natuurlijk ook veel zaken lopen. De twee hebben de doos van Pandora geopend in Jurassic World en elk is verantwoordelijk voor verschillende elementen op elk een eigen manier en ik denk dat deze personages door de omstandigheden van wat in vorige films gebeurd is aan elkaar verbonden zijn. Het is dus niet zo dat we gewoon een manier bedacht hebben om hen samen te krijgen, of ergens heen te duwen.”

De film gaat in juni 2018 in première.



NieuwsFilm

meest populair