Ridley Scott wil tot drie 'Prometheus'-vervolgen

Uiteindelijk sluit de laatste 'Prometheus' aan op de originele 'Alien'-film.

Begin volgend jaar start Ridley Scott met de opnames voor de opvolger van Prometheus. Dit zou betekenen dat Prometheus 2 in 2017 in de bioscoop zou kunnen draaien. Maar er komen meer vervolgen, blijkt uit een interview van het Duitse FilmFutter met de ambitieuze Scott.

Met een bondige "Yes" geeft Scott duidelijk aan dat Prometheus rechtstreeks gaat aansluiten op Alien (1979). Over wanneer dat is, is hij uitgebreider:

"Maar het zal niet de volgende zijn. Het zal degene daarna of mogelijk zelfs de vierde film zijn die ons terugbrengt bij de Alien-franchise... Het doel is om de Alien-franchise uit te leggen en te vertellen over de reden achter de creatie van de Alien zelf. Ik zag de Alien altijd als een onderdeel van een bacteriële oorlogsvoering. Ik dacht altijd dat het originele schip, die ik de Croissant noem, het oorlogschip was, met 'biomechanoid' wezens aan boord die alles te maken hebben met verwoesting."

Welke gevolgen dit heeft voor de reeds geplande titelloze vijfde Alien-film van Chappie-regisseur Neill Blomkamp is onduidelijk.



NieuwsFilm

meest populair