'Goodfellas'-producent klaagt Warner Bros. aan

Irwin Winkler zou geen stukje van de winst hebben ontvangen, omdat de film blijkbaar een flop was.

Producent/regisseur Irwin Winkler heeft advocaat Bert Fields ingeschakeld om Warner Bros. voor een fiks bedrag van 18 miljoen dollar aan te klagen. Winkler (die grote hits zoals Raging Bull, Rocky en The Right Stuff produceerde) zou in 1990 30 miljoen dollar aan de filmstudio en regisseur Martin Scorsese hebben voorgeschoteld om de misdaadfilm Goodfellas te maken. Zij gaven destijds aan dat de prent "geen winst maakte en zelfs geld verloor", waardoor Winkler niets extra's ontving. Nu, 25 jaar later, acht hij dit onzin en is hij uit op wat van hem is.

De grootste reden achter Winklers bevinding is dat Goodfellas het ontzettend goed deed in de winkel toen de film op VHS uitkwam. Er zou toentertijd meer dan 140 miljoen dollar zijn geïnd door Warner Bros., en nog zag Winkler niets zijn kant opkomen. Volgens de 84-jarige man zou de filmstudio op geniepige wijze deze resultaten hebben onthouden, om zodoende geen vermogens te verliezen. Sinds de misdaad uit is gekomen zou er in totaal iets meer dan 275 miljoen dollar aan winst zijn gemaakt, waar Winkler achterkwam mede door een rapport van vorig jaar.

Warner Bros. heeft uiteraard ook al van zich laten horen. Een woordvoerder informeerde: "De beschuldigingen zijn ongegrond en we zullen ons levenslustig verdedigen."



NieuwsFilm

meest populair