Arthouse

TV tip: 'Pan's Labyrinth'

Spaans- Mexiaanse film van Guillermo del Toro is vrijdag om 23.30 te zien op NPO2.

door Michelle Iwema op 24.09.2015 om 18:16 in Arthouse
Een van de mooiste films uit 2006 was Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro. Deze film beleefde haar première op het Filmfestival van Cannes en sleepte vervolgens verscheidene Golden Globe- en Academy Award-nominaties in de wacht. Wie de film nog niet heeft gezien of nog eens wil bekijken, kan vrijdag aanstaande om half 12 ´s avonds zappen naar NPO2.

De film speelt zich af 1944, na de zege van Franco. De 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder verhuizen naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze intrekken bij Ofelia's strenge stiefvader Kapitein Vidal. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

De originele titel van de film is El laberinto del fauno. De Engelse titel Pan's Labyrinth verwijst naar de faun-achtige Griekse god Pan hoewel Del Toro benadrukt dat de faun in zijn verhaal niet Pan is.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Top. Meesterwerk. Nummer 2 in mijn alltime list.

airbender "Vond het een goede film maar de onthulling beviel me niet. Ik had heel graag gewild dat het niet haar fantasie was maar echt."

...maar Airbender... het was echt en niet haar fantasie!.

DeMuizenkoning

Avatar

airbender "Vond het een goede film maar de onthulling beviel me niet. Ik had heel graag gewild dat het niet haar fantasie was maar echt."


Huh? Heb die film paar jaar geleden gezien, en vond hem aardig goed maar wist niet dat het zo eindigde? Ik had begrepen dat ze uitendelijk dood gaat en dus naar de hemel of dat verbogen koningrijk gaat ofzo, maar dat het wel allemaal de werkelijkheid was

horizon

Avatar

Er is veel meer maar iets wat makkelijk uit te leggen is: Hoe kwam Ofelia vanuit haar kamer, langs alle bewaking, in de kamer van Vidal? Juist... het magische krijtje.

Olrik

Avatar

Ik ben zelf ook niet geheel zeker betreft het einde, maar Pan's Labyrinth is en blijf toch wel een prachtige film. Een van de beste films van de 2000s en beslist het kijken waard!

Brein8998

Avatar

Echt een topper deze. Laatst op Netflix gezien, echt tof.

Spider-fan

Avatar

The Devil's Backbone is misschien wat minder bekend, maar eigenlijk net zo goed.

NieuwsFilm

meest populair