TV tip: 'Pan's Labyrinth'

Spaans- Mexiaanse film van Guillermo del Toro is vrijdag om 23.30 te zien op NPO2.

Een van de mooiste films uit 2006 was Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro. Deze film beleefde haar première op het Filmfestival van Cannes en sleepte vervolgens verscheidene Golden Globe- en Academy Award-nominaties in de wacht. Wie de film nog niet heeft gezien of nog eens wil bekijken, kan vrijdag aanstaande om half 12 ´s avonds zappen naar NPO2.

De film speelt zich af 1944, na de zege van Franco. De 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder verhuizen naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze intrekken bij Ofelia's strenge stiefvader Kapitein Vidal. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.

De originele titel van de film is El laberinto del fauno. De Engelse titel Pan's Labyrinth verwijst naar de faun-achtige Griekse god Pan hoewel Del Toro benadrukt dat de faun in zijn verhaal niet Pan is.



NieuwsFilm

meest populair