Matt Damon bezat de kans om Daredevil te spelen

Niet voor de Marvel/Netflix-productie, maar de film van 20th Century Fox uit 2003.

Hoewel hij geen superheld speelt, lijkt Matt Damons Jason Bourne er soms wel op één. Dit zorgde ervoor dat het Amerikaanse dagblad New York Daily News aan de 44-jarige vroeg of hij zich ooit eens op het stripheldenterrein zou willen storten. Hij bracht aan het licht dat 20th Century Fox aan hem gevraagd had of hij Matt Murdock (ook wel beter bekend als Daredevil) wilde spelen voor hun film in 2003, een rol die uiteindelijk naar zijn goede vriend Ben Affleck ging.

"Voor ons ging het altijd om 'Daredevil', dat was de stripboek die wij als kinderen lazen. Maar toen dat project in 2003 voorbij kwam, durfde ik het niet, want ik wist niet hoe 't zou uitpakken. Ik had nog niets van de regisseur gezien en ik wist het gewoon niet. Dus ik zei simpelweg: 'Nee.' Ben had daarentegen zoiets van: 'Ik moet het doen.' Uiteindelijk deed de film het heel erg goed aan de kassa, ook al denk ik niet dat Ben er ontzettend trots op was."

En dat klopt ook. Affleck heeft al meerdere malen aangegeven niet erg tevreden te zijn met de afloop van de film. "Het doet me echt pijn. Ik hou van dat verhaal, dat personage. En het is me bijgebleven dat het allemaal zo waardeloos uitpakte. Misschien is dat een onderdeel van de motivatie om Batman te spelen." De vigilante zullen we volgend jaar voorbij zien komen in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Damon grapte daarnaast dat hij met alle vreugde het Daredevil pak zou aantrekken, hoe oud hij ook mag zijn, mits er een goede regisseur aan het project verbonden is. "Als Chris Nolan me benaderde en zei: 'Ik wil Daredevil doen', dan doe ik mee."



NieuwsFilm

meest populair