'Spectre' sloopte €36 miljoen aan Aston Martins, Jaguars en Land Rovers

En niet de minste: bekijk de gaafste voertuigen uit de 24e Bond.

De Britse tabloid The Daily Mail meldt dat tijdens de opnames van de 24e James Bond-film Spectre maar liefst €36 miljoen aan auto's zijn vernield. En schrik niet, er zaten flink wat mooie auto's tussen, die je al zag in één van de trailers...

Zo zouden er maar liefst speciale Aston Martin DB10 zijn gebruikt. Zeven daarvan hebben de opnames niet overleefd. Meerdere voertuigen konden worden afgeschreven na de opnames in Rome. In die scène wordt Daniel Craigs James Bond, rijdend in de Aston Martin, achtervolgd door David Bautista's Hinx, die een Jaguar C-X75 bestuurt.

"In Rome hebben we vele miljoenen ponden gecrasht. Ze reden het Vaticaan binnen met een topsnelheid van bijna 180 kilometer per uur. We hebben de complete nacht opnames gemaakt voor 4 seconden film," aldus stunt coördinator Gary Powell.

Een andere scène laat zien hoe een vliegtuig, bestuurd door Bond, zich in de Land Rover van de slechterik boort. Ook voor de openingsscène, waarin onder meer een helikopter te zien is, sneuvelden de nodige prijzige en mooie bolides.

Overigens meldt het blad dat het nieuwste avontuur van 007 een productiebudget heeft maar liefst $303 miljoen. Hiermee is het gelijk één van de duurste films ooit gemaakt. Hieronder een aantal foto's van de auto's die zijn gebruikt in Sam Mendes' Spectre, te zien vanaf 28 oktober.

Aston Martin DB10



Jaguar C-X75



Range Rover Sport SVR



Land Rover Defender



En hieronder nog wat foto's:





En hieronder een eerdere Spectre-vlog over de twee snelste bolides:



NieuwsFilm

meest populair