Keanu Reeves deelt details 'John Wick 2'

Meer van hetzelfde, maar toch anders!

Afgelopen jaar was de actiefilm John Wick een aangename verrassing. Ondertussen werkt regisseur Chad Stahelski aan het vervolg. Collider sprak onlangs met hoofdrolspeler Keanu Reeves en peuterde wat details los over de sequel.

Reeves geeft aan dat ze eerst een plot moesten verzinnen die niet tegen zou vallen: "Ik denk dat we al een goed uitgangspunt hebben, het is een geloofwaardig uitgangspunt. Voor mij is er John Wick en gewoon John. John heeft net zijn vrouw verloren en de andere is John Wick, de mythische huurmoordenaar. In deze film zal John Wicks verleden terugkeren en infiltreren in Johns leven, en John Wick zal, zeg maar, moeten vechten voor John."

Volgens Reevs zal de "Continental-wereld" een belangrijkere rol gaan spelen: “Chad en de schrijver Derek Kolstad hebben geluisterd naar wat mensen goed vonden aan het eerste deel. Dus er zal zeker meer invloed zijn van die andere wereld, de Continental wereld. Deze look & feel zorgde ervoor dat mensen de film leuk vonden. Hier wordt zeker aandacht aan besteed en die wereld gaat open in dit hoofdstuk."

Ook gaan we meer van die herkenbare actiescènes zien. "We gaan naar een ander level van gun-Fu, wat Jujitsu en Judo mixt met wapens en verschillende stijlen van wapentraining" aldus Reeves. "We zijn aan het starten. Ik heb met wat andere gereedschappen en stijlen getraind, om meer technieken te kunnen laten slagen. Ook hebben we nog wat andere kleine dingen... Maar het voelt allemaal natuurlijk aan. Het zal niet zijn dat John Wick plotseling superkrachten heeft. Het moet passen bij het personage."

Voor John Wick 2 is nog geen datum geprikt, al is de kans groot dat de actiefilm begin 2017 verschijnt. Het eerste deel noteerde $78,7 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, nadat het uitstekend werd ontvangen (RT = 85%, IMDb = 7,2).



NieuwsFilm

meest populair