'Terminator'-franchise gaat in aangepaste vorm verder

De internationale kaartverkoop was goed genoeg om een voortzetting van de franchise te rechtvaardigen.

Eerdere berichten dat de Terminator-franchise na Terminator: Genisys officieel doodverklaard zou zijn, blijken niet te kloppen. De film haalde in de Verenigde Staten zo’n 90 miljoen dollar op en in de rest van de wereld 350 miljoen dollar. Daarmee is het budget van 155 miljoen dollar in elk geval terugverdiend en nog wat winst gemaakt. Geen wonder dus dat Skydance, het bedrijf achter de films, nu kijkt naar nieuwe mogelijkheden met de franchise.

Skydance Media Chief Creative Officer Dana Goldberg vertelde het volgende: ”Ik zou niet zeggen dat het stil ligt, maar we proberen het geheel aan te passen.” De reden daarachter ligt in het feit dat de film in de VS minder ophaalde dan verwacht. De bedoeling is om daar weer meer balans in de vinden met een volgende film.

”Gelukkig wonen we niet in een wereld waar de landelijke opbrengst zo belangrijk is als 10 of 15 jaar geleden,” begon Goldberg. ”Ik zeg niet dat het niet belangrijk is, maar omdat we spelen in een wereldwijde markt, moeten we die ook proberen te bedienen. Als je kijkt naar Terminator, was er genoeg aandacht van de wereldmarkt, maar hier minder.”

Om die reden wordt nu ”data en onderzoek gedaan wereldwijd, om met het publiek te praten over wat ze leuk vonden en wat ze minder goed vonden. Dit om te zorgen dat de volgende die we maken in de franchise, de goede is.”

Plannen voor een nieuwe fase in de franchise zijn dus enkel uitgesteld.



NieuwsFilm

meest populair