Christopher Nolan favoriet voor regiestoel volgende Bond-film

Maar er zijn ook een aantal mooie outsiders.

Christopher Nolan favoriet voor regisseren volgende Bond-film
Maar er zijn ook een aantal mooie outsiders.

Verleden week plaatsten we een POLL met de vraag welke filmmaker regisseur Sam Mendes moet opvolgen voor de regie van de volgende Bond-film. Na ruim 700 stemmen is duidelijk dan fanboy-held Christopher Nolan het hoogst op het verlanglijstje staat van de FilmTotaal-bezoekers. De man achter films als The Dark Knight Rises en Inception wist 37 procent van de stemmers achter zich te krijgen.

Ondanks de overduidelijke favoriet waren er ook een aantal outsiders. Sicario-regisseur Denis Villeneuve, die recent nog openlijk soliciteerde op de baan, ontving een prima 17 procent van de stemmen. Hij werd gevolgd door David Fincher en opnieuw Sam Mendes - met allebei 10 procent - en Guy Ritchie met 9 procent van de stemmen. Hieronder het complete lijstje:

1. Christopher Nolan - 37%
2. Denis Villeneuve - 17%
3. David Fincher - 10%
4. Sam Mendes - 10%
5. Guy Ritchie - 9%
6. Kathryn Bigelow - 6%
7. Gareth Evans - 3%
8. Ang Lee - 1%
9. Rupert Wyatt - 1%
10. Joe Wright - 0%

De optie 'Anders, namelijk...' werd ook ruim 30 keer aangeklikt. Er werden een aantal zeer aardige suggesties gedaan, al dan niet op basis van eerdere geruchtenstromen of sollicitaties van de kandidaten. Deze filmmakers zijn Quentin Tarantino, Doug Liman, Brad Bird, Tom Hooper en Neil Marshall en er werd geopperd dat Martin Campbell opnieuw zou moeten kunnen terugkeren.

Hieronder Mendes aan het woord over zijn snel te verschijnen Spectre:



NieuwsFilm

meest populair