Danny Boyle staat nog steeds open voor '28 Months Later'

Boyle regisseerde zombiefilm 28 Days Later, maar zag erna af van 28 Weeks later.

Nu zijn nieuwe film Steve Jobs wordt uitgebracht in Noord-Amerika, geeft regisseur Danny Boyle natuurlijk de nodige interviews. Ondanks dat hij zich nu gaat richten op een Trainspotting-sequel, werd hem tijdens een interview ook gevraagd naar een mogelijk vervolg op 28 Days Later en 28 Weeks Later, die de niet al te verrassende titel 28 Months Later zou moeten dragen.

Boyle heeft al vaker laten weten dat hij eigenlijk klaar is met deze franchise (hij regisseerde alleen het eerste deel), dus een derde deel zou hij waarschijnlijk alleen produceren, net zoals hij dat deed met 28 Week Later. Tijdens een interview met The Playlist liet Boyle weten dat hij echter toch niet uitsluit dat hij terugkeert als regisseur:

''ik heb daar geen problemen mee. Het is zoals altijd: het gaat er niet om of mensen vinden dat je iets moet regisseren, maar eerder of je iets denkt te kunnen doen met het script. Bij Steve Jobs vond ik het script echt fantastisch.''

Alex Garland, bedenker/scenarist van de filmreeks, werkt momenteel aan een idee voor 28 Months Later. Boyle bevestigt daarbij dat de film inderdaad ontwikkeld wordt met producent Andrew Macdonald:

''We zijn er nog niet helemaal klaar mee, maar we hebben er wel al aan gewerkt. Het is een lopend proces, en ik heb geen reden om er niet bij betrokken te willen zijn. Het is geweldig wat er met het zombie-genre is gebeurd sinds wij het eerste deel maakten. Kijk alleen al naar The Walking Dead! Ik zag ook een erg grappige trailer van een film genaamd Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Zombies zijn tegenwoordig overal.''



NieuwsFilm

meest populair