Woody Allen gaat over op digitaal voor nieuwe film

Zijn cameraman Vittorio Storaro haalde de filmmaker over om de digitale wereld te betreden.

Woody Allen gaat voor het eerst in zijn carrière overstappen op het filmen met een digitale camera, een Sony CineAlta F65 camera om precies te zijn.

De opnames van zijn 47e film waar hij deze nieuwe manier van filmen toepast, zijn in augustus van start gegaan in New York en Los Angeles. De film heeft nog geen titel gekregen maar de cast bestaat uit Jeannie Berlin, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll, Ken Stott en Steve Carell.

Allen zou zijn overgehaald om op digitaal over te stappen door zijn cameraman Vittorio Storaro, die Oscars won voor zijn cinematografie voor films als Apocalypse Now en The Last Emperor. "Ik had gezien dat de Sony F65 in staat was om prachtige 4K filmbeelden op te nemen en een 16- bit kleur diepte in 1:2, dat mijn favoriete compositie is," zei hij. "Dus toen Woody me belde dit jaar om te vragen of ik de cinematografie op me wilde nemen van zijn nieuwe film met de werktitel WASP 2015 wist ik al wat ik wilde doen. Ik heb hem overgehaald om digitaal te filmen zodat we samen de reis kunnen afleggen in deze digitale wereld."



NieuwsFilm

meest populair