Gerucht: 'Avengers: Infinity War'-films kosten 1 miljard dollar

En de helft van het acteursbudget gaat schijnbaar naar Robert Downey Jr.

Na een recent bericht dat Anthony en Joe Russo maar liefst negen maanden de tijd nemen om Avengers: Infinity War - Part 1 en Part 2 op te nemen, kunnen we nu melden dat volgens Bleeding Cool de films gecombineerd een productiebudget van 1 miljard dollar krijgen.

"En van dat bedrag wordt maar liefst vierhonderd miljoen dollar betaald aan de scenarist, regisseurs, producenten en hoofdrolspelers. En van het acteursbudget krijgt Robert Downey Jr. de helft," schrijft de site verder over het volgens hun bronnen beoogde budget voor de gigantische producties.

Mocht het daadwerkelijk kloppen, zijn de films ook meteen de duursten ooit. Het is dus moeilijk te geloven, hoewel bijvoorbeeld het verhaal over Robert Downey Jr. al geloofwaardig is. De acteur kreeg zo'n 50 miljoen dollar alleen al voor The Avengers, dus de helft van het acteursbudget klinkt plausibel.

Ergens is het verhaal ook niet ongeloofwaardig, gezien het feit dat er een gigantisch ensemble te zien zal zijn in het tweeluik, waarin de Avengers en mogelijk ook de Guardians of the Galaxy het op zullen nemen tegen superschurk Thanos (Josh Brolin). De films gaan in mei 2018 en mei 2019 in première.



NieuwsFilm

meest populair