Warner Bros. stelt 'Justice League Dark' als voornaamste prioriteit

Een producent zet vaart achter het project, welke volgend jaar opgenomen moet worden.

Sinds Man of Steel uitkwam heeft Warner Bros. kundig werk gemaakt van hun DC Filmuniversum, welke uit vele bekende striphelden zal bestaan. Hoewel er tot op heden nog maar één titel is uitgekomen, kunnen we vanaf volgend jaar het lang verwachtte Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad verwelkomen. Vooral die eerste is een belangrijke, omdat er karakters in verschijnen die de komende jaren hun eigen avonturen mogen beleven in afzonderlijke films. Tussen al die fraaie projecten zwerft er echter één rond dat al enkele jaren in de maak is, mede dankzij Guillermo del Toro: Justice League Dark.

Volgens The Tracking Board zal het niet meer lang wachten zijn op de film, ondanks dat del Toro niet meer als regisseur bevestigd is. Zij melden namelijk dat Warner Bros. producent Scott Rudin hebben aangesteld om de ensemble te verwezenlijken. Hij zou energiek bezig zijn met het aanpassen van del Toro's scenario en daarnaast al in gesprek zijn met diverse regisseurs. De studio wil volgend jaar de camera's aanzetten. Del Toro fungeert overigens nog wel als producent.

De site onthult niet wat er imperfect is aan het huidige script. Naar verluidt zou het al bekend zijn waar de prent om draait. Wanneer een krankzinnige persoon een serie oeroude boeken steelt, en daarmee het einde van de mensheid wil realiseren, trekt detective John Constantine (gespecialiseerd in occulte zaken) erop uit om helden te zoeken die op het gebied van het mystieke en mysterieuze niet onbekend zijn.

Justice League Dark, ook wel in de maak onder de titel Dark Universe, zou zodoende het DC Filmuniversum aan het bovennatuurlijke introduceren. Naast Constantine weten we niet geheel zeker welke andere leden er in de unit voorkomen. Het script van del Toro bevatte in ieder geval Zatanna, Deadman, Swamp Thing en Etrigan the Demon. Het is tevens niet de bedoeling dat de voorstelling een oorsprongsverhaal wordt. Wie onderdeel van het team uitmaakt, is rondom dat punt al volop actief in het superheldenuniversum.



NieuwsFilm

meest populair