'X-Men: Apocalypse' afsluiter complete zesdelige saga

De film wordt daarom langer dan andere delen.

Regisseur Bryan Singer brengt ons volgend jaar zijn vierde film in de X-Men-franchise, X-Men: Apocalypse. De film wordt volgens de regisseur de laatste film in een zesdelige saga en om die reden ook een stuk langer dan andere films in de franchise. ”Hij duurt iets langer,” vertelde Singer over Apocalypse. Passend is dat uiteraard wel, gezien het uitgebreide achtergrondverhaal dat nu tot een conclusie gebracht wordt.

”Ik denk dat het een langere X-Men film wordt,” begon Singer. ”Ik houd ze gewoonlijk onder de twee uur, maar deze wordt langer want het is de afronding van zes films. Er zit zelfs een hommage in op het eind. Er is een scène – en die zit in de trailer die over een maand of zes uitkomt – die de zes films min of meer afrondt. Dus het duurt misschien wat lang, maar wordt niet saai.”

Volgens Singer wordt de film ook erg emotioneel en helpt vooral zijn cast erbij om dat goed over te brengen. ”[Michael Fassbender], James McAvoy en mijn slechterik Oscar Isaac, horen tot de drie beste acteurs in cinema, in hun leeftijdscategorie. Ze zullen echter niet gelauwerd, of beloond worden, omdat ze in een X-Men film zitten en comicfilms dat soort shit niet krijgen. Maar ze leveren bijzonder werk, vooral in X-Men: Apocalypse. De film is er emotioneel. Ik houd van hun personages en hun relaties.”

Sinds het ontstaan van de beschaving, is hij aanbeden als een god. Apocalypse (Oscar Isaac), de eerste en meest krachtige mutant van Marvel’s X-Men universum, vergaarde de krachten van veel andere mutanten, werd onsterfelijk en onverslaanbaar. Als hij na duizenden jaren ontwaakt, raakt hij gedesillusioneerd met de wereld die hij ontdekt en rekruteert een team van krachtige mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid op te ruimen en een nieuwe wereldorde te scheppen, waar hij de macht over zal hebben. Met het lot van de Aarde in de balans, moet Raven (Jennifer Lawrence) met behulp van Professor X (James McAvoy) leiding geven aan een team van jonge X-Men om hun grootste vijand ooit te stoppen en de mensheid te redden van complete vernietiging.

Vanaf 19 mei 2016 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair