J.J. Abrams: Walt Disney zal 'Star Wars' niet Disneyficeren

De regisseur compleet zeggenschap over de final cut voor 'Star Wars: The Force Awakens'.

In gesprek met Vanity Fair heeft regisseur J.J. Abrams onthuld dat hij controle heeft over 'final cut' van zijn Star Wars: The Force Awakens. Hij sprak geruststellende woorden: Disney zal de franchise niet "Disneyficeren."

In het interview geeft Abrams aan dat hij volledig controle heeft over The Force Awakens en dat Walt Disney zich niet bemoeit met de totstandkoming ervan.

"Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat Bog Iger en Alan Horn begrijpen wat nu onderdeel is van de Disney onderneming. En ze proberen het niet te Disneyficeren. Ik denk dat ze niets anders doen dan iets heel slim," aldus Abrams. "Ze laten Kathleen Kennedy - een geweldig persoon en producent - Lucasfilm leiden en bedrijven naar een plek waar ik van denk dat het ook naar toe moet. Ze laten ons de film maken die we wilden maken."

Wat Abrams en Kennedy van de zevende Star Wars-film hebben gemaakt, zien we vanaf 18 december in de (IMAX/3D) bioscoop. Hieronder de complete video - van bijna een uur - met Abrams in gesprek met Apple-designer Jony Ive en gespreksleider Brian Grazer:



NieuwsFilm

meest populair