Spielberg: "Ik maak waarschijnlijk Indy 5, met Harrison Ford"

Maar wanneer?

Zal Harrison Ford wederom de iconische hoed en zweep voor Indiana Jones 5 dragen? In een gesprek met Yahoo! (rond zijn nieuwe film, Bridge of Spies) ging regisseur Steven Spielberg in op de mogelijkheid. Het lijkt erop dat hij de film zal regisseren en dat Ford gewoon terugkeert, ondanks alle speculatie over een vervanger.

Tijdens het gesprek zat Tom Hanks, die in Bridge of Spies de hoofdrol speelt, naast Spielberg. ”We moeten dit nog uitvogelen, want op dit moment staat Tom [Hanks] gelijk met Harrison Ford: Harrison en ik hebben vier films gemaakt en Tom en ik nu ook. Nu zal ik waarschijnlijk Indy 5 maken met Harrison. Dan staat het vijf voor Harrison, vier voor Tom… Dus dan moet ik er weer een maken met Tom, zodat het vijf voor Tom en vijf voor Harrison is. Ik denk dat ik de rest van mijn carrière op die manier door zal gaan. Met Daniel Day-Lewis in al mijn andere films!”

Ondanks dat Spielberg het geheel grotendeels als een grap lijkt te vertellen, klinkt hij wel oprecht over het maken van een vijfde film over Indiana Jones met Ford. De afgelopen tijd hebben we veel gehoord over een mogelijke nieuwe film in die franchise: zo zou Chris Pratt Ford gaan vervangen, maar maakte Kathleen Kennedy duidelijk dat er voorlopig nog niet aan een nieuwe film gewerkt wordt, zodat de voornaamste aandacht naar de Star Wars-franchise kan uitgaan.

Toch is helder dat zowel Disney als Lucasfilm een nieuwe Indiana Jones willen maken, of dat nou met Ford en Spielberg is of niet. Dat Spielberg nu direct zegt waarschijnlijk Indy 5 te maken, laat in elk geval zien dat er snel meer nieuws volgt.



NieuwsFilm

meest populair