Jessica Chastain: "Ik wil een Bond-villain spelen"

Het wordt inderdaad wel weer eens tijd voor een echte vrouwelijke slechterik.

Over enkele weken draait Spectre in de wereldwijde bioscoopzalen. In de 24e Bond-film heeft opnieuw een bekende mannelijke acteur de rol van slechterik in handen, namelijk Christoph Waltz als Franz Oberhauser - mogelijk a.k.a. Blofeld. Na Spectre zal vermoedelijk Bond 25 snel in productie genomen worden en dan moet er naar verwachting een nieuwe villain gevonden worden. Actrice Jessica Chastain (The Martian, Crimson Peak) heeft zich kandidaat gesteld.

Tijdens een interview met W Magazine meldde Chastain: "Een van mijn doelen is om de slechterik te spelen in een Bond-film. Mensen vragen mij wel eens of ik een Bond girl wil zijn, en dan zeg ik 'Nee, ik wil de villain zijn.' Ik wacht op het belletje."

Op een waslijst huurmoordenaressen na zijn er tot op heden weinig vrouwelijke hoofd-slechteriken geweest in de Bond-franchise. De laatste was actrice Sophie Marceau als Elektra King in The World Is Not Enough (1999). Ook in From Russia with Love (1963) was een vrouwelijke villain te zien: Rosa Klebb. Het aanbod van Chastain zou helemaal passen in de huidige Hollywood-aanpak: meer vrouwen in belangrijke hoofdrollen. De keuze ligt uiteraard bij EON Productions.

Hieronder twee nieuwe spots voor Sam Mendes' Spectre, te zien vanaf 28 oktober.




NieuwsFilm

meest populair