Seth Rogen over zijn rol in 'Steve Jobs'

Hij had nog nooit van Steve Wozniak gehoord.

Hoewel wij tot december moeten wachten, kunnen de Amerikanen deze maand al de biografische film Steve Jobs zien, van Danny Boyle. Aaron Sorkin, die bekend staat om zijn intelligente schrijfkunsten, is verantwoordelijk voor het script. Toen Michael Fassbender voor de hoofdrol tekende waren mensen verkocht, hetzelfde kan niet gezegd worden toen Seth Rogen aan boord kwam als medeoprichter van Apple Inc., Steve Wozniak.

Voor hemzelf was het ook een verrassing. Dat vertelde hij aan GQ. "Ik kreeg een telefoontje dat ze met de film bezig waren en op zoek naar een acteur om Steve Wozniak te spelen. Ze wilden dat ik auditie ging doen met Danny Boyle en Aaron Sorkin. Oorspronkelijk dacht ik het niet te gaan doen. Ik deed auditie en ik kon goed overweg met Danny en Aaron. Daarna hoorde ik zes á zeven maanden niets meer. Toen hoorde ik dat ik gecast was."

De 33-jarige onthulde nog nooit van Wozniak gehoord te hebben. In eerste instantie dacht hij dat enkel Steve Jobs verantwoordelijk was voor het creëren van Apple. Hij besloot Wozniak dan ook neer te zetten zoals de regisseur en scenarist wilden. "Op de eerste plaats was ik bezorgd om Danny en Aarons goedkeuring. Eerlijk gezegd dacht ik niet eens aan Wozniak, of hij het leuk zou vinden of mij zou accepteren. Ik heb hem een aantal keer ontmoet en we hebben veel gesproken, maar in mijn hoofd ging het mij enkel om Danny. Niet om Wozniak te vergenoegen. Danny is mijn baas. Ik vertelde hem dat ik kleine eigenschappen van Wozniak zou oppikken. Maar als ik helemaal niet op Wozniak moest lijken voor de film, dan zou ik daar ook totaal blij mee zijn geweest."

En welke karakteristieken heeft Rogen opgenomen? "Hij praat op een specifieke manier met zijn handen. Wanneer hij over iets praat, dan zie je aan hem dat hij er in zijn hoofd al aan zit te sleutelen. Met zijn handen."



NieuwsFilm

meest populair