'Crimson Peak' kwam tot stand dankzij Del Toro's moeder

Een confrontatie met een spook uit haar kindertijd is in de film verwerkt.

Voor het maken van Crimson Peak paste regisseur Guillermo del Toro specifieke bronnen en visies toe. De beste man, een groot fan van Hammer Horror-producties en romantische films met een gotisch tintje, trok alles uit de kast om het Victoriaans tijdperk in Engeland naar het grote scherm te brengen. Niet alleen leende hij voor het scenario van romanschrijfsters Mary Shelley en Anne Radcliffe, ook deed hij beroep op zijn moeder. Zij zou een aanvaring met een spook hebben gehad in haar jeugd, wat Del Toro graag wilde verfilmen.

Aan diverse journalisten maakte hij bekend tijdens een pers conferentie: "De openingsscène is gebaseerd op een visite die mijn moeder meemaakte. Haar grootmoeder was gestorven en toen ze in bed lag te huilen hoorde ze de zijde van haar grootmoeders jurk in de gang ruisen. Ze kon haar parfum ruiken en de springveren van haar bed horen kraken - daarna voelde ze het gewicht van haar grootmoeder, over haar rug leunend. Ze sprong krijsend op en verliet de kamer."

De film zelf ontvangt op het moment voornamelijk positieve berichten, hoewel niet iedereen verkocht is. Stephen King noemde Crimson Peak "prachtig en verdomd angstaanjagend." Onze eigen recensent was ook te spreken, lees de recensie hier terug. De horrorfilm draait sinds vorige week in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair