"Onder water"-poster sterrencast-film 'The Big Short'

Brad Pitt, Ryan Gosling, Christian Bale en Steve Carell in de nieuwe film van Adam McKay.

Heel wat huizeneigenaren in Nederland hopen de komende jaren hun huis weer "boven water" te krijgen. Door de kredietcrisis zijn namelijk heel wat huizen minder waard dan de hypotheek die erop rust. Velen kampen hierdoor met een potentieel schuld van enkele tienduizenden euro's of meer. Een van de oorzaken is de zogenaamde Amerikaanse credit bubble uit 2007, waardoor niet alleen in de States een langdurende financiële crisis uitbrak. De film The Big Short gaat over deze credit bubble.

In het drama van regisseur Adam McKay (Step Brothers, The Other Guys) zijn er rollen weggelegd voor een aantal grote namen, namelijk Brad Pitt, Ryan Gosling, Christian Bale, Steve Carell, Selena Gomez, Karen Gillan, Marisa Tomei en Melissa Leo. Hieronder het eerste affiche:



The Big Short, gebaseerd op het boek 'The Big Short: Inside the Doomsday Machine' van 'Moneyball'-schrijver Michael Lewis, gaat over de Amerikaanse periode van economische vooruitgang aan het begin van dit millennium. We volgen een groep mensen die stuk voor stuk een aandeel hadden in de hausse, ook wel bekend als een credit bubble. Deze ontwikkeling leidde in 2007 tot een financiële crisis in Amerika. Vanaf 24 december in de Nederlandse bioscoop. Hieronder de recente trailer:



NieuwsFilm

meest populair