Algemeen

Eerste beeld 'War of the Planet of the Apes'

Bevat meteen een hint naar een iconische scène uit de originele film uit 1968.

door Jim Pedd op 19.10.2015 om 13:00 in Algemeen
De opnames van War for the Planet of the Apes zijn begonnen. Regisseur Matt Reeves staat achter de camera van het tweede vervolg op het in 2011 verschenen Rise of the Planet of the Apes. Ter viering van de opnamestart, gaf Reeves onderstaande setfoto vrij, die ons meteen doet denken aan het origineel uit 1968. De film eindigde op een strand, waarbij een van de meest herkenbare iconen van de Verenigde Staten te zien was.
Of dat iconische beeld ook in deze film te zien is, is maar de vraag. Reeves vertelde al eens dat de film uiteindelijk gelijk zou gaan lopen met het origineel. ”Het idee is niet om de film uit ’68 opnieuw te maken. Maar er kunnen wel gebeurtenissen zijn uit die film, die nu vanuit een ander perspectief bekeken worden. En natuurlijk zien we hoe de boel zich ontwikkelt, vanuit deze nieuwe reeks.”

War of the Planet of the Apes heeft uiteraard weer een hoofdrol voor Andy Serkis als Caesar. Hij moet na deze film een legende zijn onder de apen; een soort Messias. Jason Clarke zien we waarschijnlijk niet terugkeren. Verder zijn er nieuwe rollen voor Woody Harrelson als schurk The Colonel en Gabriel Chavarria als menselijke goeierik. De film gaat in juli 2017 in première.


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Greaterfool

Avatar

Tof, heb het origineel nooit gezien, maar ik ken die befaamde scene met Charlton Heston op het strand uiteraard wel alleen al omdat het talloze keren geparodieert is.
Ik kijk erg uit naar dit deel, de laatste 2e delen waren bijzoder goeie films. Wel jammer dat we naast Andy Serkis geen castleden uit eerdere delen terug zien, maar ja zou kun je wel de franchisde langer door laten gaan.

Robbepost

Avatar

Ik vind het juist wel tof dat de menselijke cast iedere film anders is. De apen hebben daardoor de hoofdrollen. De meeste binding zul je ook met de apen hebben. Dat had ik in ieder geval wel bij rise en dawn.

Ik kijk erg uit naar het derde (afsluitende? ) deel van deze geweldige trilogie!

Steve-O

Avatar

En het wordt in 65mm gefilmd!! Nu ben ik een stuk benieuwder dan eerst.

M0vieFreak

Avatar

Nice! Ik was al aan het denken wanneer de opnames zouden beginnen. Ik kijk er erg naar uit. :Y

ridjieddo

Avatar

Is het nou War of the Planet of the Apes of War for the Planet of the Apes?

OT: wel jammer dat ze niet dezelfde acteurs kunnen behouden van de vorige delen. Ik had liever gezien hoe de relatie tussen Ceasar en James Franco's personage ontwikkelt door de films heen.

Angelater

Avatar

ridjieddo "is het nou War of the Planet of the Apes of War for the Planet of the Apes?"

War for the Planet of the Apes. We gaan er maar vanuit dat imdb.com verstand van zaken heeft.

Decepticon

Avatar

Robbepost "Ik vind het juist wel tof dat de menselijke cast iedere film anders is. De apen hebben daardoor de hoofdrollen. De meeste binding zul je ook met de apen hebben. Dat had ik in ieder geval wel bij rise en dawn.

Ik kijk erg uit naar het derde (afsluitende? ) deel van deze geweldige trilogie!"
Daar sluit ik mij aan, ik had dat ook precies hetzelfde.
Ik kijk ook gruwelijk uit naar dit 3e deel!

Papandreas

Avatar

En nu nog bijna twee jaar wachten...

nieuwslaatste nieuws

meest populair