Eerste beeld 'War of the Planet of the Apes'

Bevat meteen een hint naar een iconische scène uit de originele film uit 1968.

De opnames van War for the Planet of the Apes zijn begonnen. Regisseur Matt Reeves staat achter de camera van het tweede vervolg op het in 2011 verschenen Rise of the Planet of the Apes. Ter viering van de opnamestart, gaf Reeves onderstaande setfoto vrij, die ons meteen doet denken aan het origineel uit 1968. De film eindigde op een strand, waarbij een van de meest herkenbare iconen van de Verenigde Staten te zien was.



Of dat iconische beeld ook in deze film te zien is, is maar de vraag. Reeves vertelde al eens dat de film uiteindelijk gelijk zou gaan lopen met het origineel. ”Het idee is niet om de film uit ’68 opnieuw te maken. Maar er kunnen wel gebeurtenissen zijn uit die film, die nu vanuit een ander perspectief bekeken worden. En natuurlijk zien we hoe de boel zich ontwikkelt, vanuit deze nieuwe reeks.”

War of the Planet of the Apes heeft uiteraard weer een hoofdrol voor Andy Serkis als Caesar. Hij moet na deze film een legende zijn onder de apen; een soort Messias. Jason Clarke zien we waarschijnlijk niet terugkeren. Verder zijn er nieuwe rollen voor Woody Harrelson als schurk The Colonel en Gabriel Chavarria als menselijke goeierik. De film gaat in juli 2017 in première.



NieuwsFilm

meest populair