Eddie Redmayne wordt een meisje in tweede trailer 'The Danish Girl'

De Oscarwinnaar uit The Theory of Everything ondergaat transformatie, goed voor een nieuwe Oscar?

Acteur Eddie Redmayne ging eerder dit jaar aan de haal met de Oscar voor Beste mannelijke hoofdrol. Deze verdiende hij terecht voor zijn rol als Stephen Hawking in James Marshs drama The Theory of Everything. In zijn nieuwste film The Danish Girl speelt hij de rol van Einar Wegener, een jongeman die ervoor kiest om Lili Elbe te worden.

De film van regisseur Tom Hooper, bekend van toppers als The King's Speech (2010) en Les Misérables (2012), zal hoogstwaarschijnlijk weer op zoek gaan naar flink wat filmprijzen, een Oscarnominatie voor Redmayne lijkt bij voorbaat al in de pocket. De acteur krijgt back-up van namen als Alicia Vikander, Amber Heard, Ben Whishaw, Sebastian Koch en Matthias Schoenaerts. Vanaf 27 november draait het drama in de States en in Nederland staat de film gepland op 7 januari 2016.


In het drama, gebaseerd op het leven van de eerste persoon die ooit een geslachtsverandering onderging, speelt Redmayne de rol van de artiest Einar Wegener. Hij heeft een relatie met Gerda Wegener (Vikander). Hun huwelijk en werk worden op de proef gesteld als Einar besluit als eerste man een vrouw te worden, Lili Elbe.

NieuwsFilm

meest populair